Gorica do prve zmage

Nova Gorica, 26.01.2019

V drugi pripravljalni tekmi so nogometaši Gorice prišli do prve zmage. Na domačih tleh so bili s 3:2 boljši od drugoligaša z Doba.

Tokrat v moštvu ni bilo Sorčana, ki je po povratku z reprezentančne akcije dobil nekaj časa za počitek. Počival je tudi Lipušček, za igro pa še niso pripravljeni Grudina, Jogan in Marinič.

Tekmo v Športnem parku so bolje odprli domači, ki so v vodstvo prešli že v 8. minuti srečanja. Po prostem strelu Filipovića je odbitek gostujočega vratarja v mrežo pospravil Vladimir Oršolić. Zgodnje vodstvo bi lahko plavo-beli podvojili le nekaj trenutkov kasneje, ko je prav Oršolić z glavo zadel prečnik. 

V 33. minuti so gostje prišli do izenačenja, po tem ko je Dino Suljević izkoristil nezbranost v goriški obrambi. Pred zaključkom prvega dela igre smo videli še nekaj strelov z razdalje, ki niso bili dovolj natančni, da bi našli pot v mrežo. 

V drugem delu srečanja je Bašić na igrišče poslal spremenjeno enajsterico, ki se je v 49. minuti tekme znašla v zaostanku, po tem ko je  Klemen Kunstelj uspešno realiziral najstrožjo kazen. 

Za hiter odgovor in izenačenje na 2:2 je le nekaj trenutkov kasneje poskrbel Etien Velikonja, ki je nasprotnikom odvzel žogo in z diagonalnim strelom premagal gostujočega vratarja. 

V 54. minuti so Goričani prešli v vodstvo. Po predložku Velikonje je z glavo zadel Semir Smajlagić. Zadetek Žana Lebana v nadaljevanju je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen, nevarni poizkusi s strani Velikonje, Smajlagića in Lebana pa so za las zgrešili cilj. 

Dob je v zaključku poizkušal izenačiti, vendar z izjemo strela, ki je oplazil prečko vratarja Bičića, nevarnosti ni bilo.

Nov pripravljalni test je na sporedu v soboto ob 15. uri, ko bodo Goričani z velenjskim Rudarjem igrali v Umagu.

 

ND Gorica : NK Roltek Dob 3:2 (1:1)

Prizorišče: Nova Gorica

Gl. sodnik: Alen Bubek

Strelci: Oršolić 8', Velikonja 51', Smajlagić 54'; Suljević 21', Kunstelj 49' (p)

ND Gorica: Likar, Curk, T. Kavčič, Tomiček, M. Kavčič, Kolenc, Oršolić, Kotnik, Filipović, Gulič, Osuji

V drugem polčasu so zaigrali: Bičić, Hodžić, Celcer, Matič, Humar, Jermol, Džuzdanović, Bužinel, Leban, Velikonja, Smajlagić. Trener: Nermin Bašić

NK Roltek Dob: Čretnik, Funtek, Suljevič, Račič, Kunstelj, Kos, Gorenc-Stankovič, Avbelj, Božič, Levec, Petrovič. Trener: Nenad Toševski

V nadaljevanju še: Avsec, Zenkovič , Hrova, Žinič, Perič

 

Spored preostalih pripravljalnih tekem:

2. februar, NK Rudar Velenje, v Umagu, ob 15.00

6. februar, GNK Dinamo ll (HRV), v Umagu

7. februar, ND Bilje, v Biljah

9. februar, FK Javor Ivanjica (SRB), v Umagu

16. februar, NK Jadran Dekani, v Dekanih

  

Besedilo: Kristjan Pahor