Gorica ugnala velenjski Rudar

Nova Gorica, 02.02.2019

Plavo-beli so na tretji pripravljalni tekmi vknjižili drugo zmago. V Novigradu so z rezultatom 3:1 premagali Rudar iz Velenja.

Nogometaši Gorice so srečanje s slovenskim prvoligašem dobro otvorili, saj so že v 5. minuti prišli do lepe priložnosti. Po predložku Hodžića je do strela z glavo prišel Kotnik, a vratar Rudarja je bil na mestu. 

Goriški vezist je do novega poizkusa z glavo prišel 10 minut kasneje, vendar je tokrat meril izven okvira vrat.

V 36. minuti so Novogoričani prešli v vodstvo. Osuji je lepo povedel žogo po levi strani igrišča in podal Matiji Kavčiču, ki je poslal predložek v kazenski prostor. Do žoge je prišel Filipovič, ki jo je podaljšal proti oddaljeni vratnici, nato pa je Jaka Kolenc z glavo dosegel zadetek.

6 minut kasneje je prišlo do povišanja prednosti. Andrej Kotnik je lepo preigraval na desni strani kazenskega prostora, potem pa sprožil proti vratom in žoga se je s pomočjo branilca Rudarja znova znašla v golu.

Velenjčani v prvem delu obračuna niso imeli resnih priložnosti.

V 60. minuti je strateg plavo-belih zamenjal vseh 11 igralcev, priložnost za igro pa sta dobila tudi dva predstavnika mladinskega moštva - Amadej Marinič in Kosovar Basholli.

Knapi so v 63. minuti zmanjšali zaostanek. Dominik Radič je sprožil strel proti oddaljeni vratnici, od katere se je žoga odbila v gol. Po doseženem zadetku so Velenjčani še enkrat nevarno poizkusili, a je Goričane tokrat vratnica rešila.

Končni rezultat 3:1 je postavil rezervist Žan Leban. Hiter protinapad je s podajo v prostor začel Šipek, Pridigar je prišel do žoge pred Guličem in jo odbil na rob kazenskega prostora, kjer se je sam znašel Leban, ki je žogo z močnim strelom poslal v mrežo Velenjčanov.

Varovanci Nermina Bašića so tako četrti prirpavljalni teden zaključili z zmago, nov test pa plavo-bele čaka že v sredo, ko se bodo v Umagu pomerili z Dinamom II.

 

ND Gorica : NK Rudar Velenje 3:1 (2:0)

Prizorišče: Novigrad

Strelci: Kolenc 36’, Kotnik 42’, Leban 77’; Radić 63’

ND Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, M. Kavčič, Oršolić, Kotnik, Kolenc, Osuji, Smajlagić, Filipović.

V nadaljevanju so zaigrali: Likar, Halilović, Matič, T. Kavčič, A. Marinič, Veladžić, Jermol, Šipek, Leban, Gulič, Basholli. Trener: Nermin Bašić

NK Rudar Velenje: Radan, Kašnik, Ćosić, Krefl, Dedić, Pišek, Pušnik, Arap, Črnčič, Tučić, Vodeb

2. polčas še: Pridigar, Pušaver, Bolha, Tomašević, Hrubik, Kitek, Trifković, Li, Radić in Škoflek. Trener: Marijan Pušnik

 

Spored preostalih pripravljalnih tekem:

6. februar, GNK Dinamo ll (HRV), v Umagu, ob 15.00

7. februar, ND Bilje, v Biljah, ob 18.00

9. februar, FK Javor Ivanjica (SRB), v Umagu, 15.00

16. februar, NK Jadran Dekani, v Dekanih

  

*Termini in lokacije tekem se lahko spremenijo. Dokončne ure srečanj bodo znane naknadno.

 

Besedilo: Kristjan Pahor