Tretja zimska okrepitev: Adel Halilović

Nova Gorica, 08.02.2019

Tretja okrepitev Gorice v zimskem prestopnem roku je Adel Halilović. Desni bočni branilec je s štirikratnimi državnimi prvaki podpisal 2,5-letno pogodbo. 

22-letnik se je rodil v Salzburgu, ima pa dvojno državljanstvo, in sicer avstrijsko in bosansko-hercegovsko. 

Halilović je celotno mladinsko nogometno šolo opravil pri slovitem Red Bull Salzburgu. Po 18. letu je igral za B moštvo Salzburga, FC Liefering, nato pa še za Slaven Belupo, Bischofshofen, FK Krupo in nazadnje drugoligaša Radomlje. Redno je bil tudi član mladinskih selekcij reprezentance Bosne in Hercegovine.

V aktualni sezoni je v 2. SNL na 17 tekmah vknjižil 1 zadetek in kar 10 asistenc. 

Ob podpisu pogodbe je mladi branilec dejal: "Do sedaj sem leto in pol nastopal v drugi slovenski ligi in prestop k prvoligašu je zagotovo korak naprej v moji karieri. Tega sem zelo vesel in prepričan sem, da bom z dobrimi predstavami izpolnil vsa pričakovanja."

O plavo-belem klubu govori z izbranimi besedami: "Dejstva govorijo zase. Gre za velik klub, ki od samega začetka nastopa v prvi ligi. Po številu lovorik je drugi v Sloveniji, torej ne gre za kakršnokoli sredino, ampak za nekaj več. Priložnost ponujajo številnim mladim igralcem in to je zagotovo bilo ključnega pomena pri moji odločitvi o prihodu."

Goriškega stratega Nermina Bašića zelo dobro pozna, saj je z njim sodeloval že pri Radomljah: "Gre za pravega profesionalca, ki ničesar ne prepušča naključju. Tako na športnem, kot tudi na osebnem področju je vselej iskren. Ko ga nekaj moti pove, ko vidi nekaj dobrega, pohvali in nagradi ekipo. Od vsakega pričakuje 120 procentov na igrišču in profesionalnost izven njega, saj tudi sam v delo ogromno vlaga. Vsakemu izmed nas je vedno na voljo in nam nudi podporo v vsakem trenutku."

Na koncu je novopečena goriška št. 20 nekaj besed namenila tudi privržencem kluba: "Navijači lahko od mene pričakujejo srčno igro in 100 procentno borbenost. Vedno bom dal vse od sebe. Res je, da sem bočni nogometaš, vendar rad prehajam v napad, kjer poskrbim za veliko predložkov in podaj pred gostujoča vrata. Dal bom vse od sebe, da upravičim zaupanje s strani trenerja, uprave ter navijačev in prepričan sem, da bomo skupaj z novimi soigralci dosegli želene cilje."

Adel, dobrodošel!

 

Besedilo: Kristjan Pahor