Gorica 0, Javor 0

Nova Gorica, 09.02.2019

Za varovanci Nermina Bašića je 6. pripravljalna tekma. Plavo-beli so se v Umagu z ekipo FK Javor-Matis Ivanjice razšli z rezultatom 0:0. 

V prvem polčasu srečanja z vodilno ekipo srbske druge lige je sprva dvakrat zapretil povratnik v moštvo Etien Velikonja, a žoga ni končala v mreži. 

Naslednji je poizkusil Kristijan Šipek, vendar se je z obrambo izkazal vratar nasprotne ekipe. 

Nekaj trenutkov kasneje je bil nevaren tudi Semir Smajlagić, ki je sprožil z glavo, njegov strel pa je zaustavila vratnica. 

Na nasprotni strani je bilo nekajkrat vroče, predvsem po podajah iz kota. Najbolj nevarno je bilo v 30. minuti, ko je žogi pot v mrežo preprečila vratnica.

Drugi polčas je bil podoben prvemu, saj je bil ravno tako poln priložnosti. Serijo je začel Andrija Filipović, čigar strel je z roba kazenskega prostora poletel preko vrat. 

Z močnim strelom z leve strani so poskušali tudi nogometaši Ivanjice, vendar se je z obrambo izkazal Grega Sorčan.

Nato so gledalci lahko videli izjemno obrambo vratarja srbske ekipe, ki je preprečil veselje Tinetu Kavčiču, po tem ko je ta sprožil z bližine. 

V novem napadu je Šipek lepo preigraval in pripravil priložnost Filipoviću, ki je sprožil preveč po sredini.

Do konca srečanja so se zvrstile še priložnosti Kotnika, Guliča in Hodžića, a streli niso bili dovolj natančni, da bi žoga našla pot v mrežo. 

 

ND Gorica : FK Javor Ivanjica 0:0 (0:0)

Prizorišče: Umag

ND Gorica: Sorčan, Halilović, T. Kavčič, Lipušček, M. Kavčič, Tomiček, Šipek, Velikonja, Osuji, Smajlagić, Filipović

V nadaljevanju še: Hodžić, Celcer, Kolenc, Kotnik, Jermol, L. Marinič, Leban, Gulič. Trener: Nermin Bašić

FK Javor-Matis Ivanjica: Jevrić, Đerić, Kolaković, Anđelković, Amanović, Piščević, Cuckić, Dolmagić, Petković, Maričić, Sević

Na klopi: Jeveričić, Josović, Krnić, Cvetković, Kuveljić, Milovanović, Bačanin, Jelić, Basarić, Marinković. Trener: Igor Tufegdžić

 

Besedilo: Kristjan Pahor