Vesel, da sem znova doma

Nova Gorica, 10.02.2019

Etien Velikonja je ponovno član plavo-belega kluba. Po podpisu pogodbe je razkril svoje občutke, pričakovanja in spomine, na koncu pa je podal tudi kratko sporočilo za navijače. 

Po 8 letih si znova doma, tam kjer se je vse skupaj začelo. Kakšni so občutki?

"Počutim se super. Gorica je moj klub, tukaj sem začel in imel sanje, da nekoč nastopim za člansko ekipo. Uspelo mi je veliko več in zelo sem vesel povratka v okolje, kjer se odlično počutim."

Kako se spominjaš svojega prvega obdobja v plavo-belem dresu?

"Od tega je minilo res veliko časa. Takrat je bila Gorica državni prvak, imeli smo veliko izjemnih igralcev in priti v člansko ekipo je bilo res težko. Vsak dan smo se borili za mesto v moštvu, za priložnost, vendar se obenem spominjam ogromno lepih stvari. Skupaj z odličnimi igralci in pod vodstvom odličnih trenerjev smo dosegli kar nekaj dobrih rezultatov, zabil sem tudi kar nekaj golov. To so bili zares lepi trenutki."

V klubu si od začetka priprav, zato si aktualno moštvo in trenerja Nermina Bašića verjetno že dobro spoznal?

"Fante poznam že od prej, s trenerjem pa sva veliko govorila, kljub temu da nisem bil še član kluba. Priprave potekajo odlično. Nekatere stvari je seveda potrebno še odpraviti, vendar glede na videno sem optimist."

S kakšnimi cilji vstopaš v nadaljevanje sezone?

"Zagotovo je najbolj pomembno to, da ostanem zdrav, da pridem v tekmovalni ritem in aktualne priprave izkoristim čim boljše za fizično pripravo. Ekipno gledano moramo zagotovo biti višje na lestvici, saj je Gorica vendarle drugi najtrofejnejši klub v državi in tega se moramo zavedati tako igralci, kot tudi trenerji ter vodstvo. Poizkušati moramo doseči čim več pozitivnih rezultatov, ampak potrebno je iti korak za korakom."

Kaj bi želel sporočiti navijačem?

“Vesel sem, da sem znova doma in verjamem, da bodo vrnitve veseli tudi navijači. Nadaljevanje sezone že nestrpno pričakujem in dal bom vse od sebe, da pomagam ekipi do čim boljših rezultatov.”

 

Besedilo: Kristjan Pahor