V generalki do zmage

Nova Gorica, 16.02.2019

Nogometaši Gorice so opravili generalko pred začetkom spomladanskega dela prvenstva. V gosteh so z 0:2 ugnali Dekane.

Plavo-bela ekspedicija, ki se je preteklih nekaj dni mudila na krajših pripravah v Poreču se je v zadnji tekmi pred nadaljevanjem prvenstva pomerila z obalnim drugoligašem.

Prva priložnost na tekmi, ki sta jo zaradi bolezni izpustila Tine Kavčič in Osuji Bede Amarachi, je nastopila v 10. minuti, ko je nevarno zapretil Kotnik.

Zadetek za vodstvo je padel v 27. minuti, ko je po asistenci Šipka žogo v mrežo pospravil Semir Smajlagić. 

V 37. minuti je poizkusil Velikonja, a ni bil dovolj natančen. Minuto kasneje je bil blizu povišanja vodstva Kotnik, ki je po lepem preigravanju za las zgrešil. 

V drugem polčasu je bilo prvič nevarno v 48. minuti, ko je z razdalje zapretil Šipek.

Dve minuti kasneje so domači ostali brez veznega igralca, po tem ko je Joel Osikel zaradi nevarnega štarta prejel drugi rumeni in posledično rdeči karton.

Nogometaši Dekanov so bili blizu izenačenja v 52. minuti, a niso znali izkoristiti izjemne situacije, ki se jim je ponudila po nesporazumu v goriški obrambi.

Nekaj minut kasneje je s prostega strela zapretil Šipek, vendar je močan strel zadel le prečko.

Končni rezultat srečanja je v 65. minuti postavil Etien Velikonja. Z razdalje 20 metrov je natančno sprožil v spodnji kot domačega gola. 

Do konca tekme se je zvrstilo še nekaj polpriložnosti, a večje nevarnosti ni bilo.

Dober mesec dni dolgo pripravljalno obdobje je tako zaključeno, prvi prvoligaški izziv pa varovance Nermina Bašića čaka prihodnjo soboto. S petouvrščenim Celjem se bodo na Areni Z'dežele pomerili ob 14.45.

 

NK Jadran Dekani : ND Gorica 0:2 (0:1)

Prizorišče: Umag

Strelca: Smajlagić 27', Velikonja 65'

ND Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, Celcer, Oršolić, Kotnik, Kolenc, Šipek, Velikonja, Smajlagić

V nadaljevanju še: Likar, Hodžić, M. Kavčič, Veladžić, Matič, Jermol, L. Marinič, Leban, Filipović, Gulič. Trener: Nermin Bašić