Pripravljalno obdobje je zaključeno

Nova Gorica, 19.02.2019

Pred začetkom spomladanskega dela sezone smo pripravili pregled dogajanja v Nogometnem društvu Gorica. V povzetek smo strnili najpomembnejše dogodke, ki so se zgodili v pripravljalnem obdobju.

Začetek leta 2019 je zagotovo najbolj zaznamoval prihod novega glavnega trenerja, Nermina Bašića. Državljan Bosne in Hercegovine je v moštvo prinesel novo energijo in nekoliko prevetril kader plavo-belih.

Svojo prvo pogodbo je podpisal Žan Leban, ki je v prvem delu prvenstva nastopal za lokalnega tretjeligaša. Iz Domžal je prišel vezist Kristijan Šipek, desni bočni branilec Adel Halilović pa je prestopil iz Radomelj. Pot domov je ponovno našel napadalec Etien Velikonja, ki se je po 8 letih vrnil v Novo Gorico. Dva igralca sta podaljšala pogodbi, in sicer Vladimir Oršolić in Matija Kavčič.

Plavo-beli kader sta oziroma bosta obogatila še Leon Marinič in Alen Jogan, saj se po dolgotrajni poškodbi ponovno vračata v stanje popolne pripravljenosti.

Nekaj nogometašev je zapustilo plavo-bele vrste in bodo odslej branili barve drugih klubov. Januš Štrukelj je sporazumno prekinil pogodbo in se po dolgoletnem sodelovanju poslovil od Gorice. Do sporazumne prekinitve pogodbe je prišlo tudi z Janom Humarjem in Rokom Bužinelom. Na posojo v Ajdovščino je odšel Amel Džuzdanović, ki je v goriškem dresu igral tri sezone in pol.

Goričani so s trenažnim procesom pričeli 7. januarja. V pripravljalnem obdobju so odigrali 7 tekem, na katerih so zbrali 3 zmage, 2 neodločena izida in 2 poraza, je pa res, da rezultati na omenjenih obračunih niso bili prvotnega pomena. Strateg Nermin Bašić je na pripravljalnih srečanjih priložnost za igro ponudil 34 igralcem, med katerimi je bilo tudi 6 igralcev nogometne šole. Mladinci Angel Stratorski, Amadej Marinič, Kristjan Cvijanović, Kosovar Basholli in Goran Trivunović ter kadet Rok Ljutić.

Na prvi tekmi so plavo-beli proti Osijeku izgubili z rezultatom 6:0. Sledila je zmaga s 3:2 proti Dobu, nato pa so bili z rezultatom 3:1 boljši od Rudarja iz Velenja. Brez golov so se razšli z ekipo Dinamo ll, sledil je poraz proti Biljam z 2:1. Zadetkov ni bilo tudi na srečanju s srbsko ekipo Javor Ivanjica. Sklop pripravljalnih tekem so sklenili z zmago nad Dekani.

Treningi so večinoma potekali v domačem okolju, torej na igrišču ob Kornu, v Športnem parku in v športnemu centru HIT.

Nekaj dni so Goričani preživeli v Poreču, kjer so opravili 5 treningov. Ta čas so izkoristili tudi za druženje in krepitev povezanosti med igralci.

Sedaj nogometaše Gorice do začetka spomladanskega dela loči le še nekaj dni, ki jih bodo seveda poskušali maksimalno izkoristiti.

Prvi prvenstveni preizkus je na sporedu v soboto, ko zasedba plavo-belih gostuje v Celju.

 

Besedilo: Kristjan Pahor