Začenjamo s Celjani

Nova Gorica, 22.02.2019

Zimskega premora je konec! Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 23. februarja, odigrali prvo srečanje spomladanskega dela sezone. Plavo-beli se bodo v gosteh pomerili s Celjem.

Stanje na lestvici

Celjani so jesenski del končali na 5. mestu s 26 točkami. Plavo-beli imajo 4 točke manj in zasedajo 7. mesto.

Medsebojni obračuni

Moštvi, ki v 1. SNL nastopata že vse od nastanka tekmovanja, sta med elito odigrala 95. medsebojnih dvobojev. Uspešnejši so Goričani, ki beležijo 37 zmag, 30 remijev in 28 porazov. Nasprotnika sta v aktualni sezoni odigrala dva dvoboja. Prvi se je končal z izidom 2:2, med strelci sta bila Andrija Filipović in Semir Smajlagić, na drugem pa smo videli po en gol v vsaki mreži. Za Gorico je zadel Rok Grudina.

Pripravljalno obdobje nasprotnika 

Prvo "pravo" pripravljalno tekmo so Celjani odigrali proti Beltincem in jih premagali s kar 7:0. Sledil je obračun z FC Chertanovo Moscow, ki so ga Štajerci izgubili z rezultatom 1:0. Z minimalno razliko so premagali srbsko ekipo Bačka Palanka. Sledil je obračun proti FK Rad, ki so ga dobili z rezultatom 1:0. Svoje priprave v Turčiji so zaključili s porazom proti korejski ekipi FC Pohang Steelers, srečanje se je končalo z rezultatom 2:1. Generalko pred nadaljevanjem sezone so opravili s tekmo proti WAC-u. Celjani so klonili z 1:4. 

Kadrovanje nasprotnika v zimskem prestopnem roku

Celje ni v svoje vrste pripeljalo niti enega nogometaša. V začetku leta sta rumene zapustila Moris Nusuev in Tilen Pečnik, na posojo v Olimpijo pa je odšel Jan Andrejašič. Luknjo v obrambi je s svojim odhodom pustil Elvedin Džinić, ki je nekoliko presenetljivo zapustil štajersko ekipo. 

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

V kadru plavo-belih zaradi poškodbe ne bo Roka Grudine, ki je izpustil tudi vse pripravljalne tekme. 

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Celjani bodo pogrešali kaznovanega Elvirja Ibiševića. 

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Asmir Sagrković, s strani mu bosta pomagala Aleksandar Kasapović in Matej Vojska, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Rade Obrenović.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna s pričetkom ob 14.45 boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor