V razburljivi tekmi brez uspeha

Nova Gorica, 23.02.2019

7 zadetkov, dva preobrata, enajstmetrovka in rdeči karton. Plavo-beli so v tekmi polni dogajanja morali premoč priznati Celjanom. Na stadionu Z'dežele so v prvem spomladanskem dvoboju klonili z rezultatom 4:3.

Začelo se je zelo obetavno, saj so Goričani povedli že v 2. minuti. Kristijan Šipek je lepo asistiral Etienu Velikonji, ki je zabil svoj prvi zadetek po povratku k Gorici. 

Na nov gol ni bilo potrebno čakati veliko časa, saj je že dve minuti kasneje vodstvo povišal Semir Smajlagić.

Minuta nezbranosti v Goriškem taboru je botrovala k izenačenju izida. Celjani so dosegli kar dva gola v razmaku 60 sekund in prednost je bila izničena. Zadela sta Rudi Požeg Vancaš in Dario Vizinger.

Ponoven padec koncentracije v moštvu Nermina Bašića se je zgodil v 38. minuti, ko je Celjane v vodstvo povedel Amadej Brecl.

Minuto pred koncem polčasa so domači prek Požeg Vancaša povišali rezultat. 

V drugem delu igre se je stanje na terenu nekoliko umirilo. Nekaj upanja je plavo-belim v 54. minuti vlil izjemni Velikonja, ki je izkoristil priigrano enajstmetrovko. 

V 76. je drugi rumeni karton prejel kapetan Žiga Lipušček, ki je moral igrišče zapustiti predčasno.

Gostje do konca srečanja z igralcem manj niso uspeli izenačiti, torej se je le-to končalo z rezultatom 4:3 v korist domačih.

Izpostaviti velja danes odličnega Velikonjo, ki je za svoj prvi zadetek po povratku k Gorici potreboval vsega 2 minuti. Priigral je tudi najstrožjo kazen in jo nato unovčil. 

Tekmo je zaznamoval tudi debi vseh treh novincev v plavo-belem, in sicer Šipka, Halilovića in že omenjenega Velikonje.

Nova tekma Goričane čaka v nedeljo, ko bodo na domačem igrišču gostili NK Triglav Kranj. 

 

NK Celje : ND Gorica 4:3 (4:2)

Prizorišče: Stadion Z'dežele, Celje

Sodniki: Sagrković Asmir (glavni sodnik), Kasapović Aleksandar (1. pomoč), Vojska Matej (2. pomoč) , Obrenović Rade (4. sodnik)

Št. gledalcev: 250

Strelci: Požeg Vancaš 7', 44', Vizinger 7', Brecl 38'; Velikonja 2', Smajlagić 4'

NK Celje: Jurhar. Stojinović, Zaletel, Vidmajer, Brecl, Cvek, Štraus (od 70. Pungaršek), Pišek, Lotrič, Požeg Vancaš, Vizinger (od 89. Štusej). Trener: Dušan Kosič

ND Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, Celcer, Oršolić (od 46. Kolenc), Kotnik (od 46. Filipović), Šipek (od 84. Marinič), Osuji, Smajlagić, Velikonja. Trener: Nermin Barišić

Rumeni kartoni: Požeg Vancaš, Vidmajer, Cvek, Zaletel; Smajlagić, Celcer, Lipušček, Osuji

Rdeči karton: Lipušček

 

Besedilo: Kristjan Pahor