Prvič letos pred domačo publiko

Nova Gorica, 01.03.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v nedeljo, 3. marca ob 19.30, odigrali srečanje 21. kroga PLTS. V domačem Športnem parku se bodo pomerili z ekipo Triglava iz Kranja.

Stanje na lestvici

Ekipi sta na lestvici precej izenačeni. Goričani z 22 točkami zasedajo 7. mesto, medtem ko je Triglav z 19 točkami na 8. poziciji. 

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Tekmeca sta se najprej pomerila v Novi Gorici, kjer sta se razšla z neodločenim izidom 1:1. V Kranju se je dvoboj odvil popolnoma drugače, saj so gledalci lahko videli kar 6 zadetkov. Boljši so bili Goričani, ki so z rezultatom 2:4 domov odnesli vse 3 točke. 

Nasprotnikov začetek spomladanskega dela

Triglavčani so na prvi tekmi drugega dela sezone poskrbeli za presenečenje kroga, saj so z rezultatom 3:0 premagali ekipo Aluminija. Za prvi zadetek je poskrbel Aleš Mertelj, ki se je med prestopnim rokom vrnil k Triglavu. Drugi in tretji gol je zabil bivši igralec Gorice, Luka Majcen. 

Kadrovanje nasprotnika v zimskem prestopnem roku

Ekipa iz Kranja se je med prestopnim rokom nekoliko spremenila. Izkušeni obrambni igralec Rok Elsner je odšel v Oman, kjer bo zastopal barve kluba Al-Nasr. Obramba je izgubila tudi Ermina Alića, saj je ta prestopil k Olimpiji.

Primanjkljaj v zadnji vrsti so odpravili s Tinom Karamatićem, ki je s klubom podpisal 18-mesečno pogodbo.

Vezno linijo so okrepili z nekdanjim reprezentantom BiH, Muamerjem Svrako. Najbolj odmevno okrepitev zagotovo predstavlja Aleš Mertelj, ki je z vsemi svojimi izkušnjami in znanjem velika pridobitev za orle. 

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Plavo-beli bodo na nedeljski tekmi pogrešali 3 igralce. Zaradi prejetega rdečega kartona v Celju ne bo smel igrati kapetan Žiga Lipušček. Kvoto 4 rumenih kartonov je izpolnil Semir Smajlagić, zato proti Triglavu nima pravice nastopa. Manjkal bo še Rok Grudina, ki po poškodbi še vedno ni v optimalnem stanju pripravljenosti. 

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

V kader Triglava se vračata David Tijanić in Gašper Udovič, kar pomeni, da težav z manjkajočimi igralci ni.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Dejan Balažič, s strani mu bosta pomagala Jure Praprotnik in Goran Mikača, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Blaž Kos.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor