Naredimo to skupaj!

Nova Gorica, 02.03.2019

Plavo-beli se bodo v nedeljo ob 19.30 pomerili s Triglavom iz Kranja. O svojih pričakovanjih je spregovoril domači strateg, Nermin Bašić. 

Goričani bodo prvič v letu 2019 odigrali prvenstveno tekmo pred domačo publiko. Kader ne bo popoln, a Bašić pravi, da si želijo le ene stvari: "Imamo samo en cilj in to je zmaga. V tem trenutku potrebujemo nekakšno zdravilo, le-to pa predstavljajo tri točke. Naredili bomo določene spremembe v enajsterici, ker jih preprosto moramo. Zaradi kazni sta odsotna Žiga Lipušček in Semir Smajlagić, tako da bo nekaj drugačnih taktičnih zamisli. Tokrat sploh ni pomembno, kako izgledamo na igrišču, kako bomo igrali. Pomembna je agresivnost, duel, kompaktnost in da dosežemo gol na kakršenkoli način. Želimo 90 minut zbranosti in želje po cilju, ki se imenuje zmaga."

Na tekmi polni zadetkov v Celju se je plavo-bela mreža štirikrat zatresla, vendar so Novogoričani vseeno prikazali nekaj dobrih elementov igre: "Nikoli ne veš, za kaj je nekaj dobro. Zagotovo ni lepo prejeti 4 zadetkov, ampak mislim, da nam je to prav prišlo, saj smo naredili izjemno podrobno analizo, s pomočjo katere smo lahko videli vse napake in naše šibke točke. Na tem smo delali skozi celoten teden in odpravili smo kar nekaj stvari, zato sem prepričan, da bomo sedaj izgledali malce drugače.''

''Biti moramo bolj kompaktni, bolj čvrsti v dvobojih ter ne smemo puščati tako velikih prostorov med položaji. Nadejam se, da bomo veliko boljši kot v Celju, kjer kljub rezultatu ni šlo za negativno predstavo. Videli smo lahko kar nekaj dobrih stvari, ki jih bomo poskušali še dodatno nadgraditi."

Bašić še ni izkusil izjemne podpore s strani odličnih Terror boysev. Želi si, da bi Gorico v nedeljo podpiralo čimveč ljudi: ''Verjamem v to, da so navijači spoznali, da jih potrebujemo, da morajo biti tukaj. Enako velja za ostale prebivalce mesta in privržence kluba. Ekipa podporo najbolj potrebuje, ko ji ne gre, takrat je treba podpirati moštvo. Nadejam se  izjemne podpore s strani Terror Boysev in tudi ostalih, da pomagajo fantom v teh težkih trenutkih. Smo 10 tekem brez zmage, zato je čas za preobrat negativnega niza. Naredimo to skupaj!"

 

Besedilo: Kristjan Pahor