Tri točke Triglavu

Nova Gorica, 03.03.2019

Nogometaši ND Gorica so v nedeljo odigrali srečanje 21. kroga Prve lige TS. V domačem Športnem parku so z rezultatom 1:2 izgubili proti Triglavu iz Kranja.

Goriška začetna enajsterica je bila v primerjavi s tekmo v Celju nekoliko spremenjena. Namesto kaznovanega Žige Lipuščka je začel Tine Kavčič, Semirja Smajlagića je nadomestil Andrija Filipović, Andreja Kotnika pa je zamenjal Jaka Kolenc.

V uvodnih minutah so plavo-beli prevzeli nadzor nad srečanjem in gostom niso pustili, da bi razvili svojo igro. Zelo dobro so izvajali pritisk na nasprotne igralce, zato le-ti niso uspeli prihajati do obetavnih situacij.

Prvi strel v okvir vrat je v 12. minuti prispeval Etien Velikonja, ki je sprožil z glavo. To je bila tudi prva priložnost na tekmi. 

Na drugi strani je bilo nevarno že 2 minuti kasneje, ko je Grega Sorčan ubranil neugoden poizkus Davida Tijanića iz prostega strela.

V 15. minuti je Filipović padel v kazenskem prostoru, glavni sodnik Dejan Balažič pa je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Velikonja in Goričane z izjemnim strelom povedel v vodstvo. 

Plavo-beli so po vodilnem zadetku še močneje pritisnili proti gostujočim vratom in hitro so bili ponovno nevarni. V 20. minuti je Osuji najprej lepo preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa sprožil proti golu, a izkazal se je Arko, ki je žogo odbil v kot. 

Sledilo je krajše obdobje brez večjih priložnosti, saj je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. 

V 39. minuti je bil rezultat izenačen. Po visoki podaji s prostega strela se je žoga odbila do Luke Majcna, ta pa je iz neposredne bližine porinil žogo v mrežo. 

Prvi polčas se je zaključil brez večjih pretresov z izidom 1:1. 

Drugi del obračuna se je začel precej neatraktivno, saj gledalci niso videli nobene priložnosti. Ekipi sta delali preveč napak, zato nista uspeli prihajati v obetavne situacije. Nekoliko podjetnejši so bili nogometaši Gorice, a manjše prevlade niso znali izkoristiti. 

Trenutek nezbranosti v 75. minuti je Goričane stal novega zadetka. Tijanič je prebil levo stran domače obrambe in podal na rob kazenskega prostora, kjer se je sam znašel Muamer Svraka, ki je rutinirano zatresel plavo-belo mrežo in tako poskrbel za rezultatski preobrat. 

V 82. minuti je Mark Gulič lepo preigral nasprotnega obrambnega igralca in se znašel v situaciji "iz oči v oči" z gostujočim vratarjem. Streljal je preveč po sredini, zato mu je Arko strel ubranil.

Nekaj minut kasneje je bil nevaren tudi Velikonja, ki je poizkusil z glavo, a zopet je bil na mestu Arko.

Plavo-beli so v zaključku obračuna izvedli pritisk proti nasprotnikovim, vendar zadetka niso uspeli doseči. 

Tekma se je končala z rezultatom 1:2 v korist gostov.

 

Gorica – Triglav Kranj  1:2 (1:1)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Dejan Balažič (glavni sodnik), Jure Praprotnik (1. pomoč), Goran Mikača (2. pomoč), Blaž Kos (4. sodnik)

Strelci: Velikonja (16., 11 m); Majcen (39.), Svraka (75.)

ND Gorica: Sorčan, T. Kavčič, Tomiček, Halilović (od 84. Leban), Celcer, Oršolić (od 70. Marinič), Kolenc, Osuji, Šipek (od 79. Gulič), Filipović, Velikonja. Trener: N. Bašić

Triglav Kranj: Arko, Žurga (od 42. Tijanić), Crnov (od 85. Karamatić), Arh Česen, Mlakar, Rogelj, Kryeziu, Kumer, Svraka (od 88. Udovič), Mertelj, Majcen. Trener: D. Dončič

Rumeni karton: Filipović, T. Kavčič; Majcen

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor