Odzivi po tekmi

Nova Gorica, 04.03.2019

Po porazu plavo-belih proti Triglavu so o nedeljski tekmi 21. kroga PLTS spregovorili Nermin Bašić, Etien Velikonja, Dejan Dončič in Luka Majcen.

Nermin Bašić: “Mislim, da si poraza nismo zaslužili. Dobro smo šli v tekmo, predvsem v prvi polčas, v katerem smo bili dominanti, si ustvarjali priložnosti in imeli posest žoge. Gostje so praktično iz ene priložnosti dosegli dva zadetka, vendar moramo jim čestitati za zmago. Mi se sedaj obračamo k tekmi proti Mariboru, ki nas čaka naslednji teden. Dvigniti moramo glave in še bolj garati na treningih, kajti le z delom bomo uspeli. Krize nam ni uspelo prekiniti, ampak moramo narediti vse, da najdemo rešitev že v naslednji tekmi.”

Etien Velikonja: “Srečanje smo začeli, tako kot smo se dogovorili. Bili smo agresivni, osvajali smo odbite žoge in bili nevarni. Potem je prišel trenutek nepazljivosti in prejeli smo zadetek. V drugem polčasu nismo nadaljevali najboljše in prejeli še drugi zadetek ter na žalost izgubili tekmo. Sedaj moramo začeti zbirati točke. Čaka nas Maribor, ki je ranljiv, zato se moramo dobro pripraviti in dati vse od sebe.”

Dejan Dončič (trener Triglava): “Vesel sem, da so igralci upoštevali moja navodila pred tekmo, v katero smo šli disciplinirano, odgovorno in kompaktno. Kljub zaostanku smo ostali zbrani in v nadaljevanju dosegli točno to, kar smo želeli ob prihodu v Novo Gorico.”

Luka Majcen (napadalec Triglava): “Zastavili smo si točno določen cilj in trenutno nam gre vse po načrtu. Ostajamo skromni, gremo iz tekme v tekmo in upam, da bo ta niz trajal še nekaj časa. Šli smo na zmago, tako kot vselej. Kljub zaostanku se nismo predali in uspeli izenačiti že v prvem polčasu. Vedeli smo, da nam v drugem delu ne bo lahko, a hkrati smo se zavedali, da bo prišla naša priložnost. Ko je prišla, smo jo izkoristili in zmagali tekmo.”

 

Besedilo: Kristjan Pahor