Leban do premiernega nastopa

Nova Gorica, 04.03.2019

Žan Leban, ki je letos s klubom podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, je na tekmi proti kranjskemu Triglavu debitiral za člansko ekipo plavo-belih.

Premierno sta v domačem Športnem parku nastopila tudi Kristijan Šipek in Adel Halilović. Med strelce pa se je na domačih tleh po devetih letih znova vpisal Etien Velikonja.

Leban se je v prvi polovici sezone kalil pri tretjeligašu iz Mirna, med zimskim prestopnim rokom pa mu je bila ponujena pogodba.

Na domačem srečanju proti ekipi Triglava iz Kranja je v 84. minuti zamenjal Adela Halilovića in tako vknjižil svoj prvi nastop za ND Gorica.

Ob tej priložnosti je mladi napadalec povedal: ''Najprej bi se rad zahvalil trenerju za ponujeno priložnost, kar mi ogromno pomeni. Hotel sem jo maksimalno izkoristiti, ker je to bil moj debi. Občutki so bili odlični, saj sem si že kot otrok nogometne šole, ko sem prihajal na tekme mojega kluba, želel, da bi zanj tudi zaigral. Na žalost se rezultatsko za nas ni izteklo, kot smo si želeli, ampak verjamem, da bomo kmalu spet zmagovali, saj smo tega sposobni. Zahvalil bi se našim navijačem, Terror Boysem, ki nas tudi ob teh trenutkih zvesto podpirajo.''

 

Besedilo: Kristjan Pahor