Sledi gostovanje v Ljudskem vrtu

Nova Gorica, 08.03.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 9. marca ob 17.00, odigrali srečanje 22. kroga PLTS. Odpravljajo se na Štajersko, kjer jih čaka obračun z vodilnim Mariborom.

Stanje na lestvici

Točkovna razlika med ekipama je velika. Maribor z 49 točkami zaseda 1. mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko so Goričani trenutno uvrščeni na 7. pozicijo z 22 točkami.

Medsebojni obračuni

Maribor in Gorica imata bogato prvoligaško zgodovino, saj sta odigrala že 95 medsebojnih srečanj. V aktualni sezoni so bili vijoličasti v dosedanjih dveh obračunih dvakrat premočen tekmec za nogometaše štirikratnih državnih prvakov. Na srečanju v Ljudskem vrtu se je plavo-bela mreža petkrat zatresla, mariborska pa niti enkrat. V Športnem parku je bil končni rezultat 0:3 in točke so tudi po letošnji drugi tekmi romale v štajersko prestolnico, kjer med vsemi varovanci Darka Milaniča, nekdanjega glavnega trenerja plavo-belih, zagotovo najbolj izstopata vodilni asistent Prve lige TS Amir Dervišević in napadalec Luka Zahović, ki je z 10 zadetki najboljši strelec vijoličastih.

Nasprotnikov začetek spomladanskega dela

V uvodu spomladanskega dela prvenstva Mariborčani niso najbolj prepričljivi. Najprej so na domačem igrišču remizirali z Muro, bilo je 1-1, na drugi tekmi pa so z 1:0 premagali Aluminij, s katerim so se precej namučili. 

Kadrovanje nasprotnika v zimskem prestopnem roku

Ekipa Maribora se v zimskem prestopnem roku skorajda ni spremenila. Edina nekoliko vidnejša sprememba je odhod Kassima Doumbiaja, s katerim so sporazumno prekinili pogodbo. Pripeljali niso nobene okrepitve, kar nakazuje na to, da je Darko Milanič zadovoljen s trenutnim kadrom. Prestopno obdobje vijolične ekipe je zaznamoval prestop Jana Mlakarja v Brighton and Hove Albion, a mladi napadalec do poletja ostaja v Ljudskem vrtu s statusom posojenega nogometaša.

Spisek kaznovanih pri ND Gorica

V plavo-beli kader se po odsluženi kazni vračata Žiga Lipušček in Semir Smajlagić. Manjkal bo Andrija Filipović, ki je izpolnil kvoto 7 rumenih kartonov in si prislužil prepoved igranja na eni tekmi.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Maribor bo proti Gorici igral brez dveh pomembnih nogometašev. Dino Hotić je izpolnil kvoto rumenih kartonov, Aleks Pihler pa je proti Aluminiju prejel rdeči karton. Tekme ob robu igrišča pa tokrat ne bo spremljal domači strateg Darko Milanič, ki je zaradi odziva na sojenje v Kidričevem prejel tekmo prepovedi vodenja moštva.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Dragoslav Perić, s strani mu bosta pomagala Aleksandar Kasapović in Alen Salkić, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Bojan Mertik.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna s pričetkom ob 17. uri boste lahko spremljali na programu Planet TV. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor