Ne bo enostavno, vendar verjamemo vase

Nova Gorica, 08.03.2019

Pred Goričani je težka preizkušnja, saj se odpravljajo na Štajersko k vodilnemu Mariboru. Svoje misli in pričakovanja nam je zaupal otrok vijoličastih, Uroš Celcer, ki v Novi Gorici nastopa že 7 sezono.

Gorica je še vedno ujeta v nizu slabih izidov, a plavo-belim motivacije za dvig rezultatov ne manjka: "V Maribor se odpravljamo v zahtevnem položaju, ampak želimo si dokončno prekiniti negativen niz in verjamem, da nam bo to uspelo."

29-letni branilec, ki je svojo nogometno izobrazbo in kasneje tudi debi med elito v celoti opravil v mestu ob Dravi, se zaveda, da je pred njimi težko srečanje, hkrati pa poudarja, da jim to nudi dodaten naboj: "Motivacija mora biti vedno enaka. Maribor velja za najuspešnejši klub v Sloveniji in to zagotovo predstavlja dodatno željo po dokazovanju. Pokazati moramo svoj pravi karakter in garati celotnih 90 minut."

V letošnji sezoni so vijoličasti zelo neugoden nasprotnik za Gorico: "Iz zadnjih tekem nimamo dobrih izkušenj proti Mariboru in morali bomo biti bolj pozorni in čvrsti v obrambi ter spremljati igralce vse do konca akcij. Ne smemo si privoščiti spodrsljajev, kajti takšne ekipe te vselej kaznujejo. Poskušati jih moramo pritisniti na njihovi polovici že od samega začetka in se tako nadejati pozitivnega rezultata. Ne bo enostavno, vendar smo optimisti in verjamemo vase."

 

Besedilo: Kristjan Pahor