Poročilo: Maribor - Gorica

Nova Gorica, 10.03.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto odigrali srečanje 22. kroga PLTS. V Mariboru so v srečanju z vodilno ekipo lige prikazali hrabro predstavo vendar klonili z rezultatom 2:1.

Mariborčani so takoj prevzeli pobudo na igrišču in nadzorovali potek srečanja. Goričani so izvedli nekaj polprotinapadov, a za nasprotnikova vrata niso bili nevarni.

V 24. minuti je moral Grega Sorčan prvič posredovati. Po nizki podaji v kazenski prostor je zapustil svoja vrata in ulovil žogo, preden je do nje prišel Luka Zahović.

Goričani so odgovorili 2 minuti kasneje, ko je po podaji Kristijana Šipka z roba kazenskega prostora sprožil Uroš Celcer. Strel ni bil močan, zato domači vratar z njim ni imel težav.

Domači so imeli večjo posest žoge, vendar svoje prevlade niso znali izkoristiti. Njihove akcije so obrambni igralci Gorice zelo uspešno zaustavljali, zato Sorčan skorajda ni imel dela.

Prvi polčas je ponudil zelo malo priložnosti in nevarnih strelov v okvir gola. Mariborčani niti enkrat niso sprožili v okvir vrat, medtem ko so plavo-beli štirikrat.

Drugi del igre se je za goste začel izjemno obetavno. V samem uvodu polčasa je Žiga Lipušček z glavo streljal malenkost mimo gola, dobro minuti kasneje pa je Etien Velikonja z zelo ugodne razdalje nastreljal Semirja Smajlagića, ki je bržkone preprečil vodilni zadetek na tekmi.

Stari rek "kdor ga ne da, ga dobi" se je ponovno izkazal za resničnega v 51. minuti, ko je vselej nevarni Marcos Tavares zatresel goriško mrežo. Žan Kolmanič je poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil domači kapetan, ki je na 500. tekmi v dresu Maribora poskrbel za 1:0.

Povišanje vodstva je sledilo v 56. minuti, ko se je Zahović na desni strani prebil mimo Lipuščka in žogo poslal v mrežo.

Goričani so poskušali vrniti udarec v 66. minuti, ko je Šipek z razdalje močno streljal. Meril je nenatančno in žoga je poletela čez gol.

Plavo-belim je upanje po kotu Uroša Celcerja vrnil rezervist Andrej Kotnik, ki je v 73. minuti z izjemnim strelom z glavo znižal zaostanek na 2:1.

Po danem zadetku so goriški nogometaši začeli pritiskati proti nasprotnikovim vratom. Zelo nevarno je bilo v 85. minuti, ko je Velikonja poskusil z "volejem", a njegov strel je bil malenkost premalo natančen.

Srečanje se je končalo z rezultatom 2:1 za Maribor. Kljub porazu lahko Goričani štajersko prestolnico zapustijo dvignjenih glav, saj so prikazali velik napredek v svoji igri.

Nov izziv varovance Nerminia Bašića čaka v nedeljo, ko v Novo Gorico prihajajo NK Domžale.

 

Maribor – Gorica  2:1 (0:0)

Ljudski vrt, Maribor

Gledalcev: 4000

Sodniki: Dragoslav Perić (glavni sodnik), Alen Salkić (1. pomoč), Aleksandar Kasapović (2. pomoč), Bojan Mertik  (4. sodnik)

Strelci: Tavares 51., Zahović 56.; Kotnik 73.

NK Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Kolmanić, Cretu, Dervišević, Mešanović (od 81. Vršič), Santos (od 69. Kramarič), Zahović (od 86. Zahović), Tavares. Trener: D. Milanič

ND Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, Celcer, Oršolić (od 63. M. Kavčič), Kolenc, Osuji (od 79. Hodžić), Šipek, Smajlagić (od 63. Kotnik), Velikonja. Trener: N. Bašić

Rumeni kartoni: Klinar, Kolmanič; Oršolić, Celcer

Rdeči karton: /

Besedilo: Kristjan Pahor