Konec črnega niza! Zmaga je tu!

Nova Gorica, 17.03.2019

Prekinjen je črn rezultatski niz! V domači tekmi 23. kroga PLTS so plavo-beli po preobratu z 2:1 ugnali Domžale. 

Po dolgem, dolgem obdobju so štirikratni državni prvaki vendarle prišli do celotnega izkupička. Dan se je začel z odlično informacijo, saj je vpoklic v člansko izbrano vrsto prejel Grega Sorčan. Isti nogometaš je le nekaj ur kasneje zabeležil 150. nastop v majici Gorice, piko na i temu izjemnemu dnevu pa sta z goloma v drugem polčasu postavila Semir Smajlagić in Andrija Filipović.

Srečanje je tokrat na levi strani obrambe namesto kaznovanega Uroša Celcerja pričel Matija Kavčič, Andrija Filipović je med začetnih 11 zamenjal Jako Kolenca.

Domžalčani so takoj prevzeli nadzor nad tekmo in Goričanom niso pustili, da bi razvili svojo igro. Večjih priložnosti ni bilo, a gostje so postopoma stopnjevali pritisk proti Sorčanovim vratom. 

Okoli sredine polčasa so plavo-beli uspeli vzpostaviti ravnotežje moči na terenu in gostujoča prevlada ni bila več tako očitna. Domači so imeli nekaj strelov proti golu, vendar gostujoči vratar ni imel težjega dela. 

Nogometaši Gorice v zaključku polčasa poslali nekaj predložkov v nasprotnikov kazenski prostor, a večje nevarnosti za Santinijeva vrata ni bilo.

Prvi del tekme ni ponudil veliko razburjenj, saj je minil brez prave priložnosti za zadetek. 

V začetku drugega polčasa so gostje šokirali Gorico. Grega Sorčan je slabo poslal žogo iz domače polovice, zato je ta prišla do nogometaša Domžal. Shamar Nicholson je prejel lepo žogo v prazen prostor in prišel do neoviranega strela, ki je končal v mreži.

Goričani so se odlično odzvali in v 61. minuti je bil rezultat izenačen. Etien Velikonja je poslal nizko podajo proti vratom, Semir Smajlagič pa je lepo sprejel žogo in jo hladnokrvno pospravil v gol.  

Rumeni so bili le nekaj minut kasneje blizu zadetka, a Grega Sorčam je v zadnjem trenutku spremenil smer potovanja žoge, zato Nicholson ni prišel do nje. 

V 69. minuti je Gorica prešla v vodstvo. Osuji je sprožil z roba kazenskega prostora, Santini je strel ubranil, a žoga se je odbila le do Andrije Filipovića, ki je s strani zadel za 2:1. 

Plavo-beli so bili ponovno blizu zadetka v 82. minuti, ko je Adis Hodžić stekel proti vratom Domžal in streljal mimo gola. 

Nogometaši Domžal so v zaključku srečanja Goričane stisnili na svojo polovico in ustvarjali pritisk na obrambne igralce. 

V 92. minuti je Sorčan sproduciral izjemno obrambo. Slobodan Vuk je imel žogo na robu 5-metrskega prostora, Sorčan pa je zapustil svoja vrata in ubranil napadalčev strel.

Tekma se je nekaj trenutov zatem končala z rezultatom 2:1 za Gorico, ki je tako prekinila dolg niz brez zmage in se tako povzpela na 7. mesto prvenstvene lestvice.

Pred varovanci Nermina Bašića je reprezentančni premor, nato sledi nadaljevanje v Velenju, kjer bodo plavo-beli gostovali 30. marca ob 20. uri.

 

Gorica – Domžale 2:1 (0:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Asmir Sagrković (glavni sodnik), Goran Mikača (1. pomoč), Matic Mežnar (2. pomoč), Darjan Kovačič (4. sodnik)

Strelci: Smajlagić (61.), Filipović (69.); Nicholson (53.)

ND Gorica: Sorčan, Lipušček, Tomiček, Halilović, Kavčič, Oršolić, Smajlagić (od 80. Hodžić), Osuji, Šipek (od 85. Kavčič T.), Filipović (od 70. Grudina), Velikonja. Trener: N. Bašić

Domžale: Santini, Lazarevič (od 78. Žužek), Nicholson, Podlogar (od 58. Vuk), Gnezda Čerin, Vetrih, Dobrovoljc, Rom, Sikošek (od 70. Mujan), Hodžić, Klemenčič. Trener: S. Rožman

Rumeni karton: Velikonja, Filipović, Lipušček; Podlogar, Sikošek

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor