Vrača se Alen Jogan!

Nova Gorica, 25.03.2019

Na petkovi prijateljski tekmi proti Istri se je vrnil Alen Jogan. Po 11-mesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena je odigral cel polčas in tako dokončno napovedal povratek na tekmovalne nogometne zelenice.

Svojo zadnjo prvenstveno srečanje je odigral 18. aprila 2018, ko so se plavo-beli pomerili s Krškim, na tekmi proti hrvaškemu prvoligašu pa je v drugem polčasu osrednji štoperski par tvoril s kadetom Rokom Ljutićem: “Povratka sem zelo vesel, četudi je do le-tega prišlo na neuradni tekmi. Šele, ko si dalj časa poškodovan, vidiš, koliko treniranja in odrekanja je potrebno, da se vrneš v vsakdanji proces treninga, zato sta zadovoljstvo in veselje ob odigrani tekmi še toliko večja."

V času okrevanja je pozorno spremljal svoje soigralce in dogajanje v prvenstvu. Jogan meni, da reprezentančni premor ni prišel ob pravem času, a to ne zmanjša pomembnosti zmage proti Domžalam: "Glede na to, da smo zadnjo tekmo zmagali in končno prekinili črno serijo, bi si mogoče želeli, da tega premora ne bi bilo. Vzdušje v ekipi je dobro, saj smo v ta premor odšli veseli in zadovoljni, po zaslugi težko prigaranih treh točk proti Domžalam, kar ji daje še dodatno težo."

Centralni branilec, ki je v plavo-belem dresu zbral 275 nastopov, je z delom med reprezentančnim premorom je zelo zadovoljen: "Mislim, da smo premor izkoristili maksimalno. Najprej smo se dobro spočili, nato odšli na pohod na Sabotin v sklopu 'teambuildinga' in zaključili s tekmo v Puli. Sedaj nas čaka nov delovni teden, v katerem se je treba optimalno pripraviti na sobotno tekmo, ki še zdaleč ne bo lahka. Narediti moramo vse, da iz Velenja odnesemo tri točke, ki si jih tako zelo želimo."

 

Besedilo: Kristjan Pahor