Sledi gostovanje v Velenju

Nova Gorica, 29.03.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 30. marca ob 20.00, odigrali srečanje 24. kroga Prve lige TS. V Velenju se bodo pomerili z Rudarjem, ki se v srečanje podaja z novim glavnim trenerjem. 

Stanje na lestvici

Ekipi sta na lestvici zelo izenačeni. Gorica s 25 točkami zaseda 7. mesto, Rudar, ki je reprezentančni premor izkoristil za zamenjavo Marijana Pušnika, pa je s točko manj postavljen na 9. pozicijo. Velenjčane bo odslej vodil dosedanji pomočnik trenerja, Almir Sulejmanović.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Tekmeca sta se v letošnji sezoni srečala dvakrat. Na stadionu Ob jezeru sta za zmago Goričanov poskrbela Žiga Lipušček in Nik Jermol. Na drugem dvoboju so bili gledalci priča delitvi točk, saj se je tekma končala z rezultatom 2:2. Uspešna sta bila Semir Smajlagić in Osuji Bede Amarachi.

Nasprotnikov začetek spomladanskega dela

Nogometaši Rudarja so drugi del sezone začeli razmeroma pozitivno. Na prvi tekmi so sicer izgubili z rezultatom 6:2 proti Domžalam, vendar so že v naslednjem krogu osvojili tri točke z zmago nad Krškim. V 22. krogu so presenetili ekipo Mure in poskrbeli, da je v Velenju ostal poln izkupiček. Na prejšnjem srečanju niso našli pravega recepta za ekipo Aluminija, ki jim je zabila kar štiri zadetke. 

Kadrovanje nasprotnika v zimskem prestopnem roku

Ob koncu jesenskega dela prvenstva je prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe s kar štirimi igralci, in sicer z Abdulom Abubakarijem, Antejem Solomunom, Vlatkom Šimunacem in Matejem Šantkom. V začetku letošnjega leta sta se od knapov poslovila Anže Malnar in Sandi Čoralić. 

Prvi okrepitvi sta bila Aljaž Krefl, ki se je iz Olimpije vrnil v Velenje, in Marko Čosić, bivši igralec norveškega prvoligaša FK Haugesund. Iz Olimpije se je k Rudarju preselil še en nogometaš, in sicer mladi vezist Rijad Kobiljar. 

Spisek kaznovanih pri ND Gorica

Kaznovan je le Žiga Lipušček, ki je izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov. 

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Zaradi prejetega rdečega kartona na tekmi proti Aluminiju pravice nastopa pri domačih nima David Arap. 

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Rade Obrenović, s strani mu bosta pomagala Tomislav Pospeh in Grega Krapež, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Andrej Žnidaršič.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor