V Velenju do točke

Nova Gorica, 30.03.2019

Nogometaši Gorice so se v srečanju 24. kroga Prve lige TS z velenjskim Rudarjem razšli brez zmagovalca. Svoj prvenec v dresu Gorice je dosegel Adel Halilović.

V začetni enajsterici je poškodovanega Vladimirja Oršolića nadomestil rekovalescent Rok Grudina. Kaznovanega Žigo Lipuščka pa je zamenjal Tine Kavčič.

Domači so prvič zapretili že v 4. minuti, ko je Damjan Trifković s prostega strela nevarno streljal, a bil je malenkost nenatančen in žoga je poletela mimo vrat. 

V 16. minuti je Semir Smajlagić Goričane popeljal v vodstvo. Mladi napadalec je po podaji Andrije Filipovića sprožil z roba kazenskega prostora in po nespretnem posredovanju domačega vratarja je žoga končala v mreži.

Knapi so poskušali odgovoriti v 35. minuti, ko je Milan Tučić sprožil močan, vendar nenatančen, strel proti Sorčanovim vratom.

Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti, igra se je namreč večinoma odvijala med obema kazenskima prostoroma. 

Drugi del tekme se je začel precej neatraktivno, saj so ga zaznamovale številne napake v igri obeh ekip. Na nobeni strani ni bilo obetavnih situacij, zato gledalci v srečanju niso ravno uživali.

Do priložnosti je prišlo v 56. minuti, ko je Amarachi Bede Osuji s prostega strela podal Etienu Velikonji, slednji pa je z glavo meril mimo vrat. 

V 60. minuti so domači zatresli mrežo plavo-belih, vendar je glavni sodnik Rade Obrenović zadetek razveljavil, saj je ocenil, da je napadalec Rudarja storil prekršek nad Matteom Tomičkom. 

Kar se je napovedovalo že nekaj časa, se je zgodilo v 66. minuti. Knapi so odvzeli žogo na robu gostujočega kazenskega prostora in takoj poskusili s strelom. Sorčan je prvi poskus odlično ubranil, a žoga se je odbila do Leona Črnčiča, ki je hladnokrvno zatresel mrežo in tako poskrbel za izenačenje.

Popoln preobrat je sledil v 74. minuti. Žoga se je v visokem loku odbila v kazenski prostor, kjer se je najboljše znašel Žiga Škoflek, ki je bil uspešen po strelu z glavo. 

V 82. minuti so Goričani prišli do izenačenja. Adel Halilović je prejel žogo s strani Filipovića na desni strani šestnajstmetrskega prostora, preigral obrambnega igralca in sprožil natančen diagonalni strel, ki je končal v mreži. 

Do konca srečanja gledalci niso več videli priložnosti. Obračun se je končal z rezultatom 2:2, kar pomeni da plavo-beli iz Velenja odhajajo neporaženi še tretjič zapored.

 

Rudar Velenje – Gorica 2:2 (0:1)

Mestni stadion Ob Jezeru

Sodniki: Rade Obrenović (glavni sodnik), Tomislav Pospeh (1. pomoč), Grega Krapež (2. pomoč), Andraž Žnidaršič (4. sodnik)

Strelci: Smajlagić (16.), Halilović (82.); Črnčič (66.), Škoflek (74.)

ND Gorica: Sorčan, Halilović, T. Kavčič, Tomiček, Celcer (od 87. Gulič), Šipek, Grudina, Velikonja, Osuji (od 75. M. Kavčič), Filipović, Smajlagić (od 64. Kolenc). Trener: N. Bašić

Rudar: Radan, Pušaver, Tomašević, Bolha, Krefl, Škoflek, Trifković, Čosić, Črnčič (od 89. Pišek), Tučić, Radić (od 76. Kobiljar). Trener: A. Sulejmanović

Rumeni karton: Črnčič, Krefl, Radić; Smajlagić, Šipek

Rdeči karton: /