S predstavo ne moremo biti zadovoljni

Nova Gorica, 31.03.2019

Goričani so v sobotni gostujoči tekmi v Velenju iztržili neodločen rezultat. Tekmo je zaznamovala vrnitev Roka Grudine v začetno enajsterico.

Grudina pravi, da s svojo igro niso zadovoljni, čeprav so dvakrat zatresli nasprotnikovo mrežo: "S predstavo ne moremo biti zadovoljni. Res je, da smo dosegli dva zadetka, vendar na sredini igrišča preprosto nismo bili dovolj agresivni, kar so domači lahko izkoristili za razvoj svoje igre. Slabi smo bili na tako imenovanih drugih žogah in nismo pobirali odbitkov, na takšen način pa ne moreš zmagati tekme."

Čeprav so si pred tekmo želeli v Novo Gorico prinesti poln izkupiček, so po 90 minutah zadovoljni z neodločenim rezultatom: "Glede na potek srečanja smo zadovoljni s točko, vendar smo si želeli vseh treh, saj bi se tako oddaljili od spodnjih mest."

Plavo-beli vezist je po dolgem obdobju, v katerem je saniral poškodbo, odigral vseh 90 minut srečanja: "Res je minilo kar nekaj časa, odkar sem odigral celotno tekmo, zato sem tega povratka zelo vesel. Fizično še nisem na želenem nivoju, kar seveda privede do večjega števila napak v moji igri. Veliko je tudi novih taktčnih zadev, na katere se moram navaditi in odigrati nekaj tekem ob novih soigralcih ter v novem igralnem sistemu."

Naslednji tekmec plavo-belih je Mura, ki v domačem Športnem parku gostuje v nedeljo: "Zahteven nasprotnik, ampak v tekmo gremo tako kot vselej, in sicer z enim samim ciljem, skoncentrirano in agresivno."

 

Besedilo: Kristjan Pahor