Gostje do minimalne zmage

Nova Gorica, 07.04.2019

Nogometaši Gorice so v nedeljo, 7. aprila, odigrali srečanje 25. kroga PLTS. V domačem Športnem parku so proti Muri izgubili z rezultatom 0:1.

Na prvo priložnost ni bilo potrebno čakati veliko časa, saj so Muraši zapretili že v 7. minuti. Luka Šušnjara je prejel lepo podajo v osrčje kazenskega prostora in se znašel sam pred Sorčanovimi vrati. Napadalec Mure je žogo nerodno poslal proti vratom, nato pa se je izkazal Matteo Tomiček, ki je žogo izbil z golove črte. 

Na drugi strani je bilo vroče nekaj minut kasneje, ko je Žiga Lipušček streljal z glavo. Matko Obradović je bil dobro postavljen, zato ni imel večjih težav. 

Do še enega izjemnega posredovanja je prišlo v 16. minuti, ko je Grega Sorčan ubranil gostujoči poskus. 

Ekipa Mure je prevladovala na terenu. Nadzorovali so potek srečanja, Gorici pa ni uspelo razviti svoje igre. Gostje so prihajali do obetavnih situacij in vršili pritisk na domačo zadnjo linijo.

Proti koncu prvega polčasa je Gorici le uspelo stopiti na žogo in umiriti ritem igre. Do konca prvega dela tekme so si uspeli priigrati še dve polpriložnosti, vendar gostujočemu vratarju ni bilo potrebno posredovati.

Goričani so drugi polčas začeli zelo obetavno, saj so že v 49. minuti nevarno zapretili. Adel Halilović je sprožil močan strel, ki pa je bil nenatančen. 

V 54. minuti je glavni sodnik dosodil enajstmetrovko v korist Mure, po tem ko je Uroš Celcer igral z roko v kazenskem prostoru. Odgovornost je prevzel Rok Sirk in zadel za 0:1.

Goričani se tokrat niso najbolje odzvali na prejeti zadetek, saj so imeli precej težav z izpeljavo žoge na napadalno polovico. Mura se je pomaknila bližje svojim vratom in se bolj posvetila obrambi. 

V 73. minuti so plavo-beli nevarno zapretili, ko je Andrija Filipović močno streljal. Gostujoči vratar je strel zaustavil brez večjih težav. 

Goričani si do konca srečanja niso uspeli priigrati nobene priložnosti, kljub temu da so poskušali izvajati pritisk na Murino obrambo. Tekma se je zaključila z rezultatom 0:1 v korist Mure.

 

Gorica – Mura 0:1 (0:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Mihael Antič (glavni sodnik), Aleksander Burjan (1. pomoč), Robert Šprah (2. pomoč), Mitja Žganec (4. sodnik)

Strelci: Sirk (54.)

ND Gorica: Sorčan, Lipušček, Tomiček, Halilović, Grudina (od 84. Kolenc), Šipek (od 84. M. Kavčič), Filipović, Osuji, Smajlagić (od 86. Gulič), Velikonja. Trener: N. Bašić

Mura: Obradović, Pucko, Peričić, Bošković, Kous, Lorbek, Kozar, Čerimagić (od 63. Kouter), Šušnjara, Horvat (od 72. Bobičanec), Sirk (od 86. Karničnik). Trener: A. Šimundža

Rumeni karton: Grudina, Celcer; 

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor