Sledi gostovanje v Kidričevem

Nova Gorica, 10.04.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v četrtek, 11. aprila ob 15.45, odigrali srečanje 26. kroga Prve lige TS. V Kidričevem se bodo pomerili z ekipo Aluminija.

Stanje na lestvici

Plavo-beli s 26 točkami zasedajo 8. mesto in so točkovno izenačeni z Rudarjem, ki zaseda 9. pozicijo. Aluminij je v aktualni sezoni zbral 34 točk, kar ga uvršča na 5. mesto.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Goričanom letos Aluminij ne pretirano ustreza, saj so na dveh medsebojnih obračunih uspeli zbrati le 1 točko. V Kidričevem se je tekma končala z najmanj atraktivnim izidom, bilo je 0-0, in tudi v Novi Gorici zadetkov ni bilo v izobilju, saj se je mreža zatresla le enkrat. Zadeli so gostje in domov odnesli vse 3 točke. 

Forma nasprotnika

Aluminij je na zadnjih 6 tekmah zbral le 4 točke, po čemer lahko sklepamo, da niso v najboljši formi. Edino zmago v spomladanskem delu so dosegli na tekmi proti Rudarju, na kateri so Velenjčani praktično celoten drugi polčas igrali z igralcem manj. Na tekmi 25. kroga se šumarji niso posebno proslavili in vknjižili točko proti zadnjeuvrščenemu Krškemu. Na preostalih 4 tekmah drugega dela sezone so izgubili, in sicer proti Triglavu, Domžalam, Mariboru in Muri.

Vroči igralec pri nasprotniku

Izmed igralcev Aluminija je v najboljši formi Luka Štor, ki je pred odhodom v Maribor nastopal prav za Goričane. Mladi napadalec je na zadnjih 3 prvenstvenih obračunih zabil 2 zadetka, kar ga postavlja na vrh klubske lestvice strelcev v spomladanskem delu. 20-letnik je kot posojen igralec za Aluminij nastopal že v lanski sezoni, med zimskim prestopnim rokom pa je dokončno prestopil h Kidričanom.

Vroči igralec pri ND Gorica

V plavo-belem moštvu je najbolj vroč Semir Smajlagić, ki je na zadnjih 5 obračunih zabil 3 zadetke. Mladi napadalec je v drugem delu sezone standardni član začetne enajsterice in ponujene priložnosti dobro izkorišča. Z Andrijo Filipovićem, ki prav tako igra dobro v spomladanskem delu, si deli vrh klubske lestvice strelcev s 6 prvenstvenimi zadetki.

Spisek kaznovanih pri ND Gorica

Nermin Bašić bo lahko računal na vse svoje varovance, saj ni nihče kaznovan.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Domačini ne bodo mogli računati na branilca Ivana Kontka, ki je izpolnil kvoto 4 prejetih rumenih kartonov.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Rade Obrenović, s strani mu bosta pomagala Grega Kordež in Tomislav Pospeh, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Asmir Sagrković.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor