Tri točke domačim

Nova Gorica, 11.04.2019

V četrtek, 11. aprila, so Goričani odigrali tekmo 26. kroga PLTS. V Kidričevem so proti ekipi Aluminija izgubili z rezultatom 3:1.

Začetek obračuna je brez dvoma pripadel domačim, saj so že v 2. minuti zadeli za 1:0. Matic Vrbanec je iz desne strani poslal nizko podajo v kazenski prostor, kjer se je najboljše znašel Luka Štor, ki je pospravil žogo v mrežo.

Po začetnem šoku so plavo-beli prevzeli pobudo in zaigrali bolj odločno, a ni jim uspelo prihajati v priložnosti. Imeli so večjo posest žoge, primanjkovalo pa je obetavnih situacij.

Teren je bil zaradi obilnega deževlja zelo razmočen, zato srečanje ni bilo ravno paša za oči. Obetavnih situacij za zadetek je bilo malo, igranje kombinatornega nogometa pa ni bilo mogoče, seveda za obe ekipi.

Za gledalce je bil zagotovo bolj zanimiv drugi polčas, saj je bil bolj bogat z zadetki in streli na gol. V 55. minuti je Gorica izenačila. Andrija Filipović je prodrl v kazenski prostor, kjer je domači obrambni igralec nad njim storil prekršek za najstrožjo kazen. Uspešno jo je izvedel Etien Velikonja in s tem izenačil rezultat.

Veselje plavo-belih ni trajalo dolgo, saj so nogometaši Aluminija že 2 minuti kasneje prešli v vodstvo. Najprej je Grega Sorčan ubranil Malokujev strel s strani, nato pa se je žoga odbila do Štora, ki jo je poslal v nebranjeno mrežo.

V nadaljevanju so Kidričani dvakrat zatresli okvir vrat. Prvič je bil malenkost nenatančen Vrbanec, drugič pa Štor.

Končni rezultat srečanja 3:1 je v 85. minuti postavil Sanin Muminović. S prostega strela je sprožil močan strel, Sorčan je imel nekaj smole in žoga je končala v mreži.

Goričani s 26. osvojenimi točkami ostajajo na 8. mestu razpredelnice, novo srečanje pa jih čaka že v nedeljo, ko v domači Športni park prihaja NK Krško.

 

Aluminij – Gorica 3:1 (1:0)

Športni park Kidričevo

Sodniki: Rade Obrenović (glavni sodnik), Grega Kordež (1. pomoč), Tomislav Pospeh (2. pomoč)
Strelci: Štor (2., 57.), Muminović (85.); Velikonja (55., 11-m)

Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinovič, Horvat (od 87. Leko), Krajnc, Muminović, Petrovič, Vrbanec (od 89. Čermak), Maloku (od 67. Matjašič), Štor. Trener: Oliver Bogatinov

Gorica: Sorčan, Halilović, Kavčič (od 75. Kolenc), Lipušček, Tomiček, Grudina, Filipović, Osuji, Smajlagić (od 86. Gulič), Velikonja, Šipek (od 83. Jermol). Trener: Nermin Bašić

Rumeni kartoni: Vrbanec, Martinović, Maloku; Tomiček, Grudina, Lipušček, Filipović.

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor