Tokrat s Krškim

Nova Gorica, 14.04.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v nedeljo, 14. aprila ob 19.00, odigrali srečanje 27. kroga PLTS. V novogoriški Športni park prihaja zadnjeuvrščena ekipa Krškega. To bo prva tekma plavo-belih pod vodstvom Saše Kolmana, ki je do sedaj opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Stanje na lestvici

Krško s 17 točkami trdno zaseda dno prvenstvene lestvice. Plavo-beli imajo na svojem računu 26 točk, kar jih uvršča na 9. mesto.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Tekmeca sta doslej odigrala dva dvoboja, ki sta se končala z enakim izidom. V Novi Gorici so bili z rezultatom 1:0 boljši domači, v Krškem pa zeleno-beli.

Forma nasprotnika

Krško je točkovno najslabša ekipa spomladanskega dela sezone, saj so v 7 tekmah uspeli zbrati le 2 točki. Njihova statistika v drugem delu sezone je slaba, vendar je lahko zelo zavajujoča. Na zadnjih dveh obračunih so najprej remizirali z Aluminijem, nato pa z minimalno razliko klonili proti Mariboru. Odkar je na njihovi klopi Andrej Panadić, Krčani kažejo dobre predstave, kar so dokazali v Kidričevem in tudi proti Mariboru, čeprav so tekmo izgubili. 

Vroči igralec pri nasprotniku

Kljub dvigu ravni igre, bi težko opredelili katerega izmed nogometašev Krškega kot vročega. V svojih vrstah imajo kar nekaj kvalitetnih igralcev, ki lahko resno ogrozijo nasprotnikov gol. Izstopata predvsem izkušeni napadalec Dalibor Volaš in vezni igralec z odličnim strelom Marco Da Silva.

Vroči igralec pri ND Gorica

Podobno kot v nasprotnikovemu taboru, je tudi v plavo-belem. Goričani so imeli v zadnjem obdobju nekaj težav, zato bi težko izbrali nogometaša, ki je vroč. V dosedanjem spomladanskem delu je dobre in borbene predstave kazal Andrija Filipović, zabil pa je tudi en zadetek in prispeval dve asistenci, vendar proti Kršemu nima pravice nastopa. Dodana vrednost plavo-belega moštva je zagotovo Etien Velikonja, ki lahko s svojim znanjem in izkušnjami kaznuje že najmanjšo napako nasprotnika.

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Poškodb v domačem taboru ni, bo pa zaradi izpolnjene kvote 9 rumenih kartonov manjkal Andrija Filipović.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Krško bo pogrešalo vratarja Marka Zalokarja, ki ne sme nastopati zaradi prejetega rdečega kartona.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Mitja žganec, s strani mu bosta pomagala Jure Praprotnik in Matej Vojska, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Blaž Kos.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor