Pred nami je gostovanje v prestolnici

Nova Gorica, 19.04.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v petek, 19. aprila ob 16.00, odigrali srečanje 28. kroga PLTS. V Stožicah se bodo pomerili z ekipo Olimpije.

Stanje na lestvici

Ljubljančani z 51 točkami trdno zasedajo 2. mesto, medtem ko so plavo-beli s 26 točkami uvrščeni na 9. pozicijo.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

V letošnji sezoni je izid na medsebojnih srečanjih izenačen. V prvem krogu so Goričani v Športnem parku zmagali z rezultatom 0:2. Sledil je napet obračun v Ljubljani, na katerem so bili gledalci priča razburljivi končnici. Končni rezultat 2:2 je v samem zaključku srečanja postavil Lupeta. Na tretjem dvoboju je bila boljša Olimpija, v Novi Gorici je zmagala z rezultatom 1:3.

Forma nasprotnika

Ljubljančani v zadnjem obdobju ne blestijo, zaradi česar so tudi zamenjali trenerja. Na zadnjih 6 tekmah so le dvakrat zmagali, kar ni dovolj, da bi se resno vključili v boj za prvaka. Kljub kvalitetnemu kadru jim igra v zadnjem obdobju ne 'steče', zato niso tako nevarni za nasprotnikova vrata. Nekoliko slabše obdobje zmajev pa ne spremeni dejstva, da imajo aktualni prvaki izjemno kvalitetno moštvo, v katrem so tudi igralci, ki lahko sami odločijo tekmo.

Vroči igralec pri nasprotniku

Med igralci Olimpije bomo kot vročega izpostavili Roka Kronavetra, saj je na tekmi 27. kroga prispeval zadetek in asistenco. Ofenzivnega vezista Olimpije smo tako ali drugače že večkrat izpostavili, kar ni naključje. Kronaveter je zagotovo eden izmed najbolj kvalitetnih igralcev v slovenski ligi in predstavlja veliko nevarnost za nasprotnikova vrata, zato bodo morali biti branilci Gorice nanj še posebno pozorni.

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Poškodb v plavo-belem kadru na srečo ni, imata pa dva igralca prepoved igranja. Tomiček bo moral počivati eno tekmo zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel proti Krškemu, Celcer pa je izpolnil kvoto prejetih rumenih kartonov. Kaznovan je tudi trener Saša Kolman, saj je bil na prejšnji tekmi izključen. Nadomeščal ga bo Florijan Debenjak.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

V ekipi Olimpije mora zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov počivati Tomislav Tomić.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Roman Glažar, s strani mu bosta pomagala David Gabrovec in Aleš Skok, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Bojan Mertik.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu RTV SLO 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor