Zmage se veseli Olimpija

Nova Gorica, 19.04.2019

Nogometaši ND Gorica so v petek, 14. aprila, odigrali srečanje 28. kroga PLTS. V Ljubljani so z rezultatom 3:1 izgubili proti ekipi Olimpije.

Prva resnejša priložnost na srečanju se je zgodila v 5. minuti, ko je Čekiči močno sprožil s prostega strela. Žoga je imela zelo neugoden let, a Sorčan se ni pustil presenetiti in je strel ubranil. 

Naslednjič so domači zapretili v 11. minuti, ko je Savić lepo prodrl v kazenski prostor in iz težke pozicije nastreljal vratarja plavo-belih. 

Goričani so odgovorili 2 minuti kasneje. Halilović se je odločil za močan strel z razdalje in Vidmar se je moral zelo potruditi, da je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V 15. minuti je bilo pred gostujočim golom izjemno nevarno. Sorčan je nastreljal Savića, slednji pa je uspel ustaviti žogo in znašel se je v situaciji "ena na ena" z goriškim vratarjem. Mladi branilec mreže je svojo napako odlično popravil, saj je zaustavil strel Olimpijinega igralca.

V 25. minuti je po zelo hitro dosojenem prostem strelu padel zadetek. Kronaveter je iz prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je do žoge prišel Putinčanin in postavil izid 1:0. 

7 minut kasneje je bila Gorica zelo blizu izenačenju. Po podaji v kazenski prostor je do strela z bližine gola prišel Grudina, a je bil nenatančen.

Igra se je v zaključku polčasa nekoliko umirila in Goričani so lahko stopili na žogo. Večino prvega dela tekme so prevladovali domači, ki so bili bolj nevarni in hkrati bolj čvrsti v obrambi.

Plavo-beli so slabo vstopili v drugi del srečanja in že v 47. minuti je bil rezultat 2:0. Halilović je v kazenskem prostoru podrl Savića, sodnik pa je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izvedel Kronaveter in povišal vodstvo svoje ekipe.

V naslednjih minutah so Olimpijini igralci močno pritisnili proti Sorčanovim vratom in bili nekajkrat blizu zadetka. 

V 54. minuti je prišlo povišanje vodstva, ki je že nekaj časa viselo v zraku. Po globinski podaji Savića je do žoge prišel Lupeta in neovirano zaključil za tretji zadetek Olimpije.

Nekaj minut kasneje je goriško ekipo rešila vratnica. Valenčič je najprej lepo preigraval v enajstmetrskem prostoru, nato pa prišel do strela, ki ga je zaustavil okvir gola. 

V 73. minuti je plavo-belim uspelo znižati zaostanek. Velikonja je lepo podal, Matija Kavčič pa je sprejel žogo na robu kazenskega prostora in z izjemno natančnim strelom v desni zgornji kot postavil izid 3:1.

Tekma se je končala z rezultatom 3:2 v korist Olimpije.

 

Olimpija – Gorica 3:1 (1:0)

Prizorišče: Stožice

Sodniki: Roman Glažar (glavni sodnik), David Gabrovec (1. pomoč), Aleš Skok (2. pomoč), Bojan Mertik (4. sodnik)

Strelci: Putinčanin (25.), Kronaveter (47.), Lupeta (54.); M. Kavčič

ND Gorica: Sorčan, Lipušček, Halilović, T. Kavčič, M. Kavčič, Hodžić (od 84. Jermol), Grudina (od 64. Šipek), Kolenc, Osuji, Filipović, Velikonja (od 71. Smajlagić). Trener: S. Kolman

Olimpija: Vidmar, Štiglec, Maksimenko, Bagnack, Putinčanin, Valenčič, Kronaveter, Čekiči, Savić (od 77. Savić), Andrejašič, Lupeta (od 84. Jurčevič). Trener: S. Hadžić

Rumeni karton: Lipušček, Halilovič 2x; Štiglec

Rdeči karton: Halilović

 

Besedilo: Kristjan Pahor