V Novo Gorico prihajajo Celjani

Nova Gorica, 27.04.2019

Nogometaši ND Gorica bodo z bojem za obstanek med elito nadaljevali v nedeljo, ko v domači Športni park prihaja ekipa Celja. Srečanje 29. kroga PLTS bo odigrano ob 14. uri.

Stanje na lestvici

Celje bije hud boj za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Grofje imajo na svojem računu 40 točk, kar jih uvršča na 4. mesto. Goričani so precej nižje, in sicer na 9. mestu, zbrali pa so 26 točk. 

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Tekmeca sta na letošnjih dvobojih zelo izenačena. Julija je bil na stadionu Z'dežele končni rezultat 2:2. Delitev izkupička smo lahko videli tudi v Novi Gorici, kjer se je srečanje končalo z izidom 1:1. V 20. krogu so bili na zelo atraktivni tekmi polni zadetkov boljši Celjani, ki so z rezultatom 4:3 vse točke zadržali doma.

Forma nasprotnika

Štajerci v zadnjem obdobju kažejo solidne predstave, brez večjih presežkov. Na zadnjih 5 obračunih so dvakrat zmagali, dvakrat izgubili in enkrat odigrali neodločeno. Remiju v Mariboru je sledil poraz na domačem terenu proti Domžalam, nato pa so v gosteh s 0:3 premagali velenjski Rudar. Proti Muri so prejeli dva zadetka že v samem uvodu srečanja, v nadaljevanju obračuna pa se mreži nista več zatresli. V prejšnjem krogu so z minimalno razliko ugnali Aluminij in se povzpeli na 4. mesto.

Vroči igralec pri nasprotniku

V letošnji sezoni je pri Celju vedno vroč Rudi Požeg Vancaš, ki s 14 zadetki zaseda sam vrh prvenstvene lestvice strelcev, a ga v Novi Gorici ne bo v kadru Celjanov, ker nima pravice nastopa zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Poleg Vancaša je zelo nevaren tudi Mitja Lotrič, ki je zadetek dosegel na prejšnji tekmi proti Aluminiju.

Kaznovani pri ND Gorica

V kadru plavo-belih tokrat ne bo Adela Halilovića, saj je na tekmi proti ljubljanski Olimpiji prejel rdeči karton.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Poleg zgoraj omenjenega Požeg Vancaša bo v Športnem parku manjkal še vezist Janez Pišek, ki je prav tako izpolnil kvoto prejetih rumenih kartonov.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Nejc Kajtazović, s strani mu bosta pomagala Aleksandar Kasapović in Dejan Povšnar, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Marko Podgoršek.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor