Proti Celju do pomembne zmage

Nova Gorica, 28.04.2019

Nogometaši ND Gorica so v nedeljo, 28. aprila, odigrali srečanje 29. kroga PLTS. Na domačem terenu so prikazali zelo dobro predstavo in premagali Celje z rezultatom 4:0. Črno piko predstavlja zlomljen nos Roka Grudine.

V prvi postavi se je prvič v spomladanskem delu znašel Jani Curk, v začetno enajsterico pa sta se v primerjavi z zadnjo tekmo vrnila Matteo Tomiček in Kristijan Šipek. 

Goričani so v uvodnih 20 minutah popolnoma nadzorovali srečanje. Žogo so imeli večino časa v svojih nogah in delali so le malo napak v igri. Kljub terenski premoči si niso uspeli pripraviti obetavnejših priložnosti, vse do 26. minute, ko je na sceno stopil Etien Velikonja.

V kazenskem prostoru si je na prsih sprejel žogo, nato pa iz obrata sprožil "vole" udarec in žoga je končala v mreži.

V 29. minuti je bil rezultat že 2:0. Po podaji Šipka iz kota je najvišje skočil Žiga Lipušček in z glavo zadel za povišanje vodstva. 

Na nov zadetek ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je Etien Velikonja v 36. minuti zadel iz enajstmetrovke. Sodnik je pokazal na belo točko, po tem ko je bil nad Osujijem storjen prekršek v kazenskem prostoru. Odgovornost je prevzel izkušeni goriški napadalec in postavil izid 3:0.

Goričani so bili blizu novega gola le nekaj minut kasneje, a Filipović je z roba kazenskega prostora meril malenkost mimo vrat.

V samem zaključku polčasa je Andrija Filipović poskrbel za sanjski zaključek prvega dela tekme. Z razdalje 20 metrov je mojstrsko izvedel prosti strel in žoga je našla pot v mrežo.

Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 4:0 za plavo-bele.

Gostje so do svoje prve priložnosti na srečanju prišli v 47. minuti, ko je Nino Pungaršek sprožil močan strel proti Sorčanovim vratom, mladi vratar pa se je izkazal in strel ubranil.

Sorčan je bil ponovno zaposlen v 61. minuti, ko je z razdalje streljal Mitja Lotrič. Goriški branilec mreže je suvereno opravil svoje delo.

Minuto kasneje je Žan Benedičič storil zelo umazano potezo, Roka Grudino je namreč namerno udaril s komolcem v obraz. Glavni sodnik je to nešportno potezo opazil in ustrezno kaznoval z rdečim kartonom. Goriški vezni igralec je po omenjenem prekršku ob stoječih ovacijah publike zapustil igro z zlomljenim nosom. 

Igra Celja je po izključitvi njihovega igralca precej padla, zato je Gorica še toliko lažje nadzorovala potek srečanja. 

Domači so tekmo mirno pripeljali do konca in po izjemni predstavi vknjižili pomembne tri točke.

 

Gorica – Celje 4:0 (4:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Aleksandar Kasapović (1. pomoč), Dejan Povšnar (2. pomoč), Marko Podgoršek (4. sodnik)

Strelci: Velikonja (26., 36.), Lipušček (29.), Filipović (45.)

ND Gorica: Sorčan, Lipušček, Curk, Tomiček, M. Kavčič, Šipek (od 70. Smajlagić), Grudina (od 64. Jermol), Kolenc, Osuji, Filipović (od 79. Hodžić), Velikonja. Trener: S. Kolman

Celje: Jurhar, Brecl, Pungaršek, Vizinger, Novak (od 55. Benedičič), Stojinović, Cvek, Travner, Lotrič (od 87. Kerin), Zaletel, Štraus (od 55. Ibišević). Trener: D. Kosić

Rumeni karton: Osuji, Curk, Tomiček, Filipović; Cvek, Zaletel, Štraus

Rdeči karton: Benedičič

 

Besedilo: Kristjan Pahor