Mojstrovina Kolenca dovolj za točko

Nova Gorica, 02.05.2019

Nogometaši ND Gorica so v četrtkovem gostujočem srečanju 30. kroga PLTS prišli do točke. V Kranju so proti Triglavu v zadnjih minutah po mojstrovini Jake Kolenca iztržili rezultat 1:1.

Trener Saša Kolman je v začetni enajsterici opravil 4 spremembe. Tokrat so priložnost za igro dobili Adel Halilović, Tine Kavčič, Leon Marinič in Semir Smajlagić. Zaradi kazni so bili namreč odsotni Jani Curk, Andrija Filipović in Osuji Bede Amarachi. Žiga Lipušček je zbolel.

Prva resna priložnost je nastopila v 17. minuti, ko se je Smajlagić znašel sam pred vratarjem Triglava, a meril je nenatančno in žoga je poletela za las mimo gola.

Goričani so prevladovali na terenu in imeli večjo posest žoge. Na trenutke so bili tudi nevarni za nasprotnikova vrata, na drugi strani pa so v obrambi stali skupaj in nasprotniku niso puščali dovolj prostora, da bi bil nevaren.

Kljub boljši igri so se plavo-beli v 36. minuti znašli v zaostanku. Po predložku v kazenski prostor je Luka Majcen prelisičil gostujočo obrambo in z glavo zadel za 1:0.

3 minute kasneje je bilo izenačenje zelo blizu. Rok Grudina, ki je po nedeljskem udarcu v nos tokrat nastopal z zaščitno masko, je po podaji iz kota prišel do strela z glavo, a meril je malenkost mimo vrat.

Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 1:0 za domačo ekipo. Goričani so bili nekoliko boljši nasprotnik, a niso uspeli izkoristiti svojih priložnosti.

Začetek drugega dela tekme je minil v znamenju prevlade Gorice, ki pa si ni uspela pripraviti obetavnih priložnosti. Na drugi strani so bili domači nevarni iz protinapadov. Luka Majcen je bil po enem izmed teh zelo blizu zadetka, a je meril mimo gola.

Goričani so tudi v nadaljevanju polčasa pritiskali proti golu domačih in v 78. minuti je bilo pred vrati Triglava izjemno nevarno. Etien Velikonja je podal nizko podajo v kazenski prostor, domači branilec pa je žogo poslal proti lastnim vratom. Na goriško žalost je zadel svojega vratarja, ki je žogo odbil v kot.

V 90. minuti je Smajlagić zapravil zelo lepo priložnost za zadetek. Prišel je do neoviranega strela z glavo in meril mimo vrat.

V sodnikovem dodatku pa poteza tekme. Jaka Kolenc je po daljši kombinaciji Gorice z izjemnim zadetkom poskrbel za zasluženo izenačenje. Z razdalje 25 metrov je sprožil pravi projektil, ki je poletel v desni zgornji kot domačih vrat.

Tekma se je zaključila z rezultatom 1:1, Gorica pa je tako prišla do 30. točke v letošnji sezoni. Novo srečanje bo odigrano v nedeljo, ko v Novo Gorico prihaja NK Maribor.

 

Triglav Kranj - Gorica 1:1 (1:0)

Kranj

Sodniki: Borošak Alen (glavni sodnik), Perger Primož (1. pomoč), Šumer Žiga (2. pomoč) , Lacković Marko (4. sodnik)

Strelca: Majcen (36.); Kolenc (94.) 

NK Triglav Kranj: Curanović, Šalja, Karamatić, Crnov (od 66. Žurga), Majcen, Tijanić, Bojić, Arh Česen, Kryeziu, Kumer (od 81. Udovič), Svraka (od 70. Gajić). Trener: D. Dončič

ND Gorica: Sorčan, Halilović (od 64. Hodžić), T. Kavčič, Tomiček, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Šipek (od 79. Celcer), Velikonja, Smajlagić, Marinič (od 72. Jermol). Trener: S. Kolman

Rumeni kartoni: Šalja, Svraka, Kumer; M. Kavčič, Kolenc

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor