NK Maribor kot naslednji

Nova Gorica, 04.05.2019

Nadaljuje se pester razpored tekem. Nogometaši ND Gorica bodo v nedeljo, 5. maja ob 16.15, odigrali srečanje 31. kroga PLTS. V novogoriškem Špornem parku se bodo pomerili z ekipo Maribora.

Stanje na lestvici

Maribor z enajstimi točkami prednosti pred Olimpijo trdno zaseda prvo mesto prvenstvene lestvice in si je praktično že zagotovil naslov prvaka. Goričani so na predzadnjem mestu, za osmouvrščenim Velenjem in sedmouvrščenim Triglavom pa zaostajajo dve točki.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Štajerci so bili boljši na vseh treh letošnjih dvobojih. V Mariboru so sprva slavili z rezultatom 5:0, na naslednji medsebojni tekmi so v Novi Gorici zmagali z 0:3, na zadnjem dvoboju pa so bili Goričani bližje pozitivnemu izidu, a so na koncu morali priznati premoč vodilni ekipi prvenstva. Bilo je 2:1.

Forma nasprotnika

V zadnjem obdobju Mariborčani ne posebno blestijo, saj so na zadnjih petih tekmah zbrali ''zgolj'' tri zmage. V začetku aprila so komaj prišli do treh točk proti ekipi Krškega, premagali so jo namreč z rezultatom 0:1. Naslednje so padle Domžale, potem pa še Rudar. Na gostovanju na Fazaneriji so remizirali z rezultatom 2:2, na zadnjem prvenstvenem obračunu pa so odigrali neodločeno z Aluminijem. Jasno je, da je Maribor izjemno kvalitetna ekipa, a v zadnjem obdobju niso tako prepričljivi, kot smo od njih vajeni, zato ima Gorica zelo realne možnosti za dober rezultat. 

Vroči igralec pri nasprotniku

V zadnjem obdobju dobre predstave kaže Amir Dervišević, ki je blizu osvojitve naslova najboljšega asistenta lige. Proti Aluminiju je vpisal že svojo 15. podajo za gol. Njegovi predložki in podaje v prazen prostor so izjemno natančne, zato morajo biti branilci izjemno pozorni.

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

V taboru plavo-belih ni težav s poškodbami in kaznimi. 

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Gostovanje v Novi Gorici bosta morala izpustiti Jasmin Mešanović in Aleks Pihler, saj zaradi kazni nimata pravice nastopa.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Asmir Sagrković, s strani mu bosta pomagala Andraž Kovačič in Grega Kordež, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Blaž Kos.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu TV Slovenija 2. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor