Velikonja znova med strelci

Nova Gorica, 05.05.2019

Nogometaši ND Gorica so v tekmi 31. kroga PLTS klonili. V domačem Športnem parku je bil z rezultatom 1:3 boljši NK Maribor.

Po odsluženi kazni je trener Saša Kolman v začetno enajsterico uvrstil Janija Curka, Andrijo Filipovića in Amarachi Bede Osujia. Po bolezni je zaradi poškodbe Mattea Tomčika srečanje pričel tudi Žiga Lipušček.

Prvi zadetek je padel že v drugi minuti. Žan Kolmanić je podal natančno podajo v kazenski prostor, tam pa je najvišje skočil Jan Mlakar in z glavo zabil za 1:0.

Po prejetem golu so se Goričani zbrali in začeli igrati bolje. V 16. minuti je domače po strelu Osujija od izenačenja ločilo le nekaj centimetrov. Nigerijec v plavo-belem dresu je po odvzeti žogi sprožil z roba kazenskega prostora, veselje pa je preprečila prečka.

Mariborčani so do nove priložnosti prišli v 27. minuti, ko je po novi podaji Kolmanića v enajstmetrski prostor do strela prišel Dino Hotić. Gostujoči igralec je iz zelo ugodne pozicije meril preko vrat.

V 33. minuti je z glavo poizkusil Žiga Lipušček. Mladi branilec je najvišje skočil po podaji iz kota, a meril je nenatančno.

2 minuti kasneje so gostje povišali vodstvo. Hotić je močno streljal in žoga je poletela proti vratom Sorčana, ki je žogo odbil, nato pa je do nje prišel Mlakar ter postavil rezultat 2:0.

V 40. minuti je Luka Zahović zapravil lepo priložnost, po tem ko se je znašel iz oči v oči z Grego Sorčanom. Plavo-beli branilec mreže je poizkus mariborskega napadalca odbil v kot. Nekaj trenutkov kasneje je po podaji iz kota do strela prišel Mlakar, žogo pa je zaustavila vratnica. 

Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 0:2. Maribor je bil nevarnejši, a tudi domači so imeli svoje priložnosti, vendar jih niso znali izkoristiti. 

Plavo-beli niso imeli sreče tudi v drugem polčasu. Etien Velikonja je prejel žogo v prazen prostor s strani Matije Kavčiča in takoj streljal na gol. Vratar Kenan Pirić je bil že premagan, a goste je ponovno rešil okvir vrat. 

V 55. minuti je imela Gorica še eno zelo lepo priložnost za znižanje zaostanka. Po zmedi v kazenskem prostoru je Filipović prišel do strela iz neposredne bližine gola, ampak meril je čez vrata. 

V 65. minuti so plavo-beli ponovno zapretili. Rok Grudina je dobil skok v vratarjevem prostoru in žogo podaljšal do Velikonje, ki iz neposredne bližine gola ni uspel zadeti.

V 77. minuti so Goričani končno izkoristili priložnost. Velikonja si je izboril prazen prostor v kazenskem prostoru in z desno nogo premagal Pirića. Rezultat je bil zasluženo znižan na 1:2. 

Ko je že kazalo, da bi plavo-beli lahko prišli do še enega zadetka, je Maribor v 82. minuti povišal svoje vodstvo. Po podaji Derviševića iz kota je Vrhovec podaljšal žogo do Zahovića, ki je dosegel 13. zadetek v sezoni. 

Domači se niso uspeli več pobrati in tekma se je končala z izidom 1:3. Goričani so predvsem v drugem polčasu dobro igrali in imeli kar nekaj lepih priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. Maribor je svoje pretvoril v zadetke in osvojil vse tri točke.

 

Gorica – Maribor 1:3 (0:2)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Asmir Sagrković (glavni sodnik), Grega Kordež (1. pomoč), Andraž Kovačič (2. pomoč), Blaž Kos (4. sodnik)

Strelci: Velikonja (77.); Mlakar (2., 35.), Zahović (82.)

ND Gorica: Sorčan, Lipušček, Curk (od 83. Smajlagić), T. Kavčič, M. Kavčič, Šipek (od 66. Marinič), Grudina, Kolenc, Osuji, Filipović (od 79. Hodžić), Velikonja. Trener: S. Kolman

Maribor: Pirić, Kolmanič, Cretu, Rajčević, Milec, Dervišević, Vrhovec, Hotić (od 90. Santos), Vršič (od 72. Tavares), Zahović, Mlakar (od 72. Bajde). Trener: D. Milanič

Rumeni karton: Osuji 2x; Cretu, Tavares

Rdeči karton: Osuji

 

Besedilo: Kristjan Pahor