Zadetek Filipovića ni bil dovolj

Nova Gorica, 11.05.2019

Nogometaši ND Gorica so v srečanju 32. kroga PLTS izgubili z rezultatom 2:1. V Domžalah je za prednost ob premoru z osmim zadetkom sezone poskrbel Andrija Filipović.

Gledalci so na prvo priložnost morali čakati vse do 24. minute, ko so domači lepo izigrali goriško obrambo, nato pa je do stela iz bližine gola prišel Tonči Mujan. V zadnjem trenutku je posredoval Rok Grudina in žogo dovolj preusmeril, da je poletela mimo gola.

Pred domžalskimi vrati je bilo nevarno v 36. minuti, ko je imel Etien Velikonja na voljo prosti strel z ugodne razdalje. Goriški napadalec je sprožil zavrtinčen strel, a ni zadel cilja.

Plavo-beli so ponovno zapretili 4 minute kasneje. Semir Smajlagić se je z lepim preigravanjem prebil v kazenski prostor, nato pa podal Adelu Haliloviću na rob kazenskega prostora. Bočni igralec je brez pomisleka sprožil proti vratom, a domači branilci so strel blokirali.

V 42. minuti so nogometaši Gorice povedli. Smajlagić je poslal zelo dobro visoko podajo v kazenski prostor, Andrija Filipović pa je pravočasno pritekel v prazen prostor in hladnokrvno zatresel mrežo vratarja Santinija.

Prvi polčas je minil v znamenju terenske premoči Domžal, vendar so bili nevarnejši Goričani.

Drugi del tekme so boljše začeli rumeni in dokaj hitro izenačili. V 55. minuti je Gregor Sikošek s strani poslal nizko podajo proti beli točki, tam pa se je sam znašel Adam Gnezda Čerin, ki mu ni bilo težko zatresti mreže.

Nekaj več kot 10 minut kasneje je poizkusil Tilen Klemenčič. Obrambni igralec Domžal si je po podaji iz kota izboril prostor in prišel do strela z glavo, ki je poletel le nekaj centimetrov mimo vrat.

V 80. minuti so domači ponovno zapretili, tokrat preko Senijada Ibričića. Izkušeni vezist je najprej lepo prodrl v enajstmetrski prostor, nato pa sprožil proti golu, a na mestu je bil Grega Sorčan. 

V zadnji minuti rednega dela so Domžalčani šokirali plavo-bele. Ibričić je poslal natančen predložek pred goriška vrata, kjer je najvišje skočil Slobodan Vuk in zabil za 2:1.

Tekma se je končala z rezultatom 2:1 v domžalsko korist. Goričani so klonili v samem zaključku srečanja in se domov vrnili praznih rok.

Naslednje srečanje bo na sporedu v torek, ko v Novo Gorico prihaja velenjski Rudar. Vstop na tekmo s pričetkom ob 17. uri bo prost.

 

Domžale – Gorica 2:1 (0:1)

Športni park Domžale

Sodniki: Marko Podgoršek (glavni sodnik), Goran Mikača (1. pomoč), Miha Kalan (2. pomoč), David Šmajc (4. sodnik)

Strelci: Filipović (24.); Gnezda Čerin (55.), Vuk (90.)

ND Gorica: Sorčan, Lipušček, Halilović, T. Kavčič, Celcer, Šipek, Grudina, Kolenc, Smajlagić, Filipović, Velikonja. Trener: S. Kolman

Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Ibričić, Vetrih, Gnezda Čerin, Podlogar, Nicholson, Mujan. Trener: S. Rožman

Rumeni karton: Lipušček; Vetrih

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor