Na tekmo z Rudarjem brezplačno!

Nova Gorica, 13.05.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v torek, 14. maja ob 17.00, odigrali srečanje 33. kroga PLTS. V domačem Športnem parku se bodo pomerili z ekipo Rudarja iz Velenja. Vstop na tekmo je brezplačen.

Stanje na lestvici

Rudar se je v zadnjih krogih nekoliko odlepil od ''rdečih'' mest, saj s 36 točkami zaseda 7. mesto. Goričani so zbrali 30 točk, kar jih uvršča na 9. mesto, za osmouvrščenim Triglavom pa štiri kroge pred koncem prvenstva zaostajajo 2 točki.

Medsebojni obračuni

Moštvi sta v Prvi ligi Telekom Slovenije odigrali že 82. dvobojev, na katerih smo videli 31 zmag Gorice, 30 krat so se veselili nogometaši Rudarja, 21 obračunov pa se je končalo brez zmagovalca. Nekoliko na strani Gorice je tehtnica dvobojev tudi v letošnji sezoni. Avgusta so plavo-beli v Velenju zmagali z rezultatom 0:2, nato sta sledila dva remija z enakim rezultatom. Najprej je bilo 2:2 v Novi Gorici, potem pa še na stadionu Ob jezeru.

Forma nasprotnika

Velenjčani v zadnjem obdobju pridno nabirajo točke, kar jih je nekoliko oddaljilo od boja za obstanek. Nepremagani so že na zadnjih 3 tekmah, na katerih so osvojili 7 točk. Po zmagi nad Krškim in neodločenemu izidu v Murski Soboti so v petek suvereno s 3:0 premagali Aluminij ter tako nabrali lepo zalogo pred sklepnim delom prvenstva.

Vroči igralec pri nasprotniku

Izmed igralcev Rudarja je najbolj vroč Žiga Škoflek. Na zadnjih štirih prvenstvenih obračunih je zabil kar 6 zadetkov in tako svoji ekipi pomagal do dobrih rezultatov. Napadalec se je v začetni enajsterici uveljavil šele v drugi polovici prvenstva in zagotovo predstavlja odkritje zadnjega dela sezone.

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

V osrčju obrambe bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov tokrat manjkal Žiga Lipušček, težav s poškodbami pa v plavo-belem taboru ni. V moštvo se po odsluženi kazni vrača Osuji Bede Amarachi.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

V kadru knapov se ne soočajo s težavami zaradi kaznovanosti.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo David Šmajc, s strani mu bosta pomagala Matej Žunič in Manuel Vidali, vlogo četrega sodnika pa bo opravljal Mihael Antič.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet 2. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor