Znova za zadetek prekratki

Nova Gorica, 14.05.2019

Nogometaši Gorice beležijo nov poraz. V srečanju 33. kroga PLTS so na domačem terenu z rezultatom 1:2 izgubili proti ekipi Rudarja iz Velenja.

Trener Saša Kolman je tokrat pogrešal kapetana Žigo Lipuščka, ki je srečanje izpustil zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. V moštvo se je po odsluženi kazni vrnil Osuji Bede Amarachi, priložnost za igro sta od prve minute ponovno dobila Matteo Tomiček in Jani Curk, ki je odigral 50. tekmo v plavo-belem dresu.

Prva nevarnost se je zgodila v 5. minuti. Po predložku Osujija je do strela z glavo prišel Uroš Celcer, vratar Rudarja pa je žogo z refleksno obrambo odbil v kot.

Do novega poizkusa z glavo so plavo-beli prišli 3 minute kasneje. Rok Grudina je preskočil obrambne igralce Velenja in sprožil proti vratom, a žoge ni zadel najbolje, zato je ta poletela mimo gola.

V 14. minuti je Marko Pridigar rešil gostujočo mrežo. Etien Velikonja je ob spremstvu obeh Rudarjevih centralnih branilcev z žogo stekel proti golu in streljal, vendar zopet se je izkazal Pridigar. 

Dve minuti kasneje se je zatresla goriška mreža. David Hrubik je poslal lepo podajo s prostega strela, v kazenskem prostoru pa se je sam znašel David Kašnik, ki je prvo pravo priložnost gostov pretvoril v zadetek.

Hitro izenačenje je le minuto kasneje preprečil prečnik gostujočih vrat, ki se je zatresel po strelu Velikonje.

Goričani so za nekaj minut padli v igri, nato pa nadaljevali z napadalno predstavo. 

 V 35. minuti je moral gostujoči vratar ponovno posredovati. Po podaji Kristijana Šipka, ki je v 21. minuti zamenjal poškodovanega Semirja Smajlagića, je Tine Kavčič prišel do novega strela z glavo, a ni uspel presenetiti Pridigarja.

Drugi šok je sledil v 41. minuti. Po izgubljeni žogi Goričanov na sredini igrišča so gostje izvedli hiter protinapad, ki se je končal z golom Hrubika. 

Polčas se je končal z rezultatom 0:2 v korist Rudarja. Goričani so imeli svoje priložnosti, vendar jih niso uspeli izkoristiti. Na drugi strani so knapi uspešno realizirali napake domače obrambe in na odmor odšli z lepim vodstvom.

Drugi del tekme so domači začeli zelo obetavno. Že v prvi minuti je Šipek prišel do strela iz ugodnega položaja, a zopet se je izkazal vratar Pridigar.

Po začetnem pritisku in nekaj napetih situacijah so se stvari na terenu precej umirile. 

V 69. minuti je znova poizkusil Šipek. S precejšnje razdalje je močno sprožil, a ker se je gostujoči igralec dotaknil žoge, je ta končala v kotu.

Do naslednje priložnosti je Gorica prišla v 81. minuti. Matija Kavčič je prejel žogo v prazen prostor in sprožil proti vratom, a gostujočo mrežo je rešil razpoloženi Marko Pridigar. 

Velenjčani so izvedli hiter protinapad, po katerem je moral vse svoje znanje pokazati Grega Sorčan, ki je preprečil povišanje prednosti s strani gostov.

V 86. minuti je Etien Velikonja znižal zaostanek. Grudina je goriškemu napadalcu lepo asistiral, slednji pa je z bližine hladnokrvno zatresel mrežo.

Plavo-beli so v zaključku tekme pritisnili proti vratom nasprotnika, vendar niso uspeli izenačiti. Srečanje se je končalo z zmago Rudarja z rezultatom 1:2. Goričani so tako tudi v nadaljevanju imeli svoje priližnosti, ampak jih žal niso izkoristili.

V soboto sledi gostovanje pri Muri, v sredo pa v Novo Gorico prihajajo nogometaši Aluminija. Zadnji krog bo v Krškem na sporedu 25. maja.

 

Gorica – Rudar 1:2 (0:2)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: David Šmajc (glavni sodnik), Matej Žunič (1. pomoč),  Manuel Vidali (2. pomoč), Mihael Antič (4. sodnik)

Strelci: Velikonja (86.); Kašnik (16.), Hrubik (41.)

ND Gorica: Sorčan, Curk (od 75. Hodžić), Celcer, Grudina, Velikonja, Kolenc (od 66. M. Kavčič), Filipović, Osuji, Kavčič, Tomiček, Smajlagić (od 23. Šipek). Trener: S. Kolman

Rudar: Pridigar, Kašnik, Ćosić, Tomašević, Črnčič (od 71. Arap), Bolha, Pušaver, Hrubik, Kobiljar od 60. Radić), Tučić, Škoflek (od 92. Pišek). Trener: A. Sulejmanović

Rumeni karton: Smajlagić, Kolenc, Grudina; Kašnik, Hrubik, Čosić

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor