Mura znova uspešnejša

Nova Gorica, 19.05.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 18. maja, odigrali srečanje 34. kroga. V gosteh so pri NŠ Muri izgubili z rezultatom 3:0.

Srečanje sta zaradi kazni oziroma poškodbe izpustila Rok Grudina in Semir Smajlagić. Med začetnih enajst sta tako mesto dobila Kristijan Šipek in Matija Kavčič.

Začetne minute so minile v znamenju prevlade domače ekipe. Žogo so imeli večino časa v svoji posesti, vendar si kljub temu niso uspeli pripraviti nobene resne priložnosti. 

Plavo-beli niso uspeli razviti svoje igre, saj so delali preveč napak pri sprejemu in oddaji žoge.

V 27. minuti je prišlo do manjše zmede v kazenskem prostoru Gorice in Amadej Maroša se je nenadoma znašel sam na robu petmetrskega prostora. Nebranjeni igralec Mure je prejel žogo in premagal nemočnega Sorčana.

V 31. minuti je isti nogometaš povišal vodstvo domačih. Žan Karničnik je povedel žogo po desni strani, nato pa podal nizko podajo v kazenski prostor. Maroša je prehitel obrambne igralce v plavo-belem in še drugič zatresel mrežo. 

V 44. minuti je Kristijan Šipek stresel okvir domačih vrat. Z roba kazenskega prostora je sprožil nevaren udarec, veselje pa je mu je preprečila vratnica.

V prvem polčasu so bili boljši črno-beli, ki jim je uspelo zadeti 2 gola. Nadzorovali so potek srečanja in Goričanom niso pustili, da bi razvili svojo igro. V samem zaključku prvega dela tekme so plavo-beli izvedli manjši pritisk proti nasprotnikovim vratom, a rezultatov ni bilo. 

V 49. minuti je kot prvi v nadaljevanju zapretil Andrija Filipović. Po visoki podaji Janija Curka v kazenski prostor je goriški napadalec prišel do strela z glavo, vendar domači vratar Dejan Šafarić je bil na mestu.

Nekaj minut kasneje je imela Mura priložnost za povišanje vodstva. Nino Kouter je stekel v prazen prostor in prejel lepo podajo, nato pa je sprožil proti vratom plavo-belih. Grega Sorčan je Koutrov poizkus ubranil.

V 66. minuti se je ponovno izkazal Sorčan. Pucko je preigraval na robu goriškega enajstmetrskega prostora, nato pa je sprožil močan strel proti vratom. Mladi vratar Gorice je poizkus domačega nogometaša uspešno ubranil.

V 73. minuti so bili Muraši ponovno nevarni. Po hitrem protinapadu je do strela prišel Luka Bobičanec, ki je meril malenkost nenatančno.

Minuto kasneje je okvir vrat zatresel tudi Etien Velikonja. Po tem, ko je preigral domačega obrambnega igralca, je z desno nogo sprožil močan strel, a le-tega je zaustavila vratnica, ki je tako preprečila zmanjšanje zaostanka. 

V 83. minuti je vratnica rešila Gorico. Bobičanec je utekel goriški obrambi in se znašel sam pred Sorčanom. Strel, ki ga je sprožil ofenzivni vezist Mure, se je od vratnice odbil v gol-avt. 

V 90. minuti je moral Sorčan ponovno posredovati. Luka Šušnjara, ki je Goričanom povzročal težave skozi celotno srečanje, je z neposredne bližine gola močno sprožil, a goriški branilec mreže se ni pustil premagati. 

Končni izid tekme je s strelom v desni spodnji kot gostujočih vrat postavil Jon Šporn, ki je v izdihljajih tekme izkoristil zmedo v kazenskem prostoru Gorice.

Srečanje se je tako končalo z rezultatom 3:0 v korist Murašev. 

35. krog Prve lige TS bo na sporedu v sredo ob 16.55 uri, ko v Športni park prihajajo nogometaši Aluminija.  

 

Mura – Gorica 3:0 (2:0)

Fazanerija

Sodniki: Mitja Žganec (glavni sodnik), Tomislav Pospeh (1. pomoč), Matej Vojska  (2. pomoč), Dejan Balažić (4. sodnik)

Strelci: Maroša (27., 31.), Šporn (94.)

ND Gorica: Sorčan, Curk (od 69. Hodžić), T. Kavčič, Lipušček, M. Kavčič (od 46. Tomiček), Kolenc, Šipek (od 61. Marinič), Osuji, Celcer, Filipović, Velikonja. Trener: S. Kolman

Mura: Šafarić, Pucko, Maruško, Bošković (od 86. Laci), Karničnik, Lorbek, Šporn, Kouter, Horvat (od 62. Bobičanec), Šušnjara, Maroša (od 71. Sirk). Trener: A. Šimundža

Rumeni karton: Osuji

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor