V 35. krogu gostimo Aluminij

Nova Gorica, 21.05.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v sredo, 22. maja ob 16.55, odigrali srečanje 35. kroga PLTS. V Novi Gorici bodo v zadnji tekmi letošnjega prvenstva gostili Aluminj.

Stanje na lestvici

Kidričani so letošnjo tekmovalno sezono odigrali solidno in s 44 točkami zasedajo 6. mesto. Goričani so jih zbrali 30, kar jih uvršča na 9. mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Goričani letos Aluminija še niso uspeli premagati. Prvi dvoboj se je končal z najmanj atraktivnim izidom 0:0, sledila je zmaga Aluminija z rezultatom 0:1, na zadnji medsebojni tekmi pa so bili rdeče-beli boljši s 3:1. 

Forma nasprotnika

Kidričani v zadnjem obdobju ne kažejo najboljših predstav. Na zadnjih petih obračunih so enkrat zmagali, enkrat remizirali in trikrat izgubili. Boljši so bili od Krškega, s katerim se pomerili v prejšnjem krogu, tekma z Mariborom se je končala z neodločenim rezultatom, premagali pa so jih Domžale, Rudar in Mura.

Vroči igralec pri nasprotniku

Na srečanju s Krškim se je izkazal napadalec Elvir Maloku, ki je dosegel gol in asistenco. Izvedel je tudi nekaj atraktivnih potez, za katere je potrebnega precej tehničnega znanja, zato je nasprotnikovim branilcem povzročal veliko preglavic. Dobro se je ujel z Luko Štorom, s katerim sta dobro kombinirala, zato bodo morali biti plavo-beli na ta dvojec zelo pozorni, seveda če bosta oba uvrščena v začetno enajsterico.

Spisek kaznovanih pri ND Gorica

Glavni trener Saša Kolman tokrat skrbi z prepovedjo igranja nima.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Brez kaznovanega igralca je tudi ekipa Aluminija.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Dejan Balažič, s strani mu bosta pomagala Matic Mežnar in Veljko Mijatović, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Darjan Kovačič.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na spletni strani Siol.net.  Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor