Po remiju odhajamo v kvalifikacije

Nova Gorica, 22.05.2019

Goričani so se v srečanju 35. kroga z Aluminijem razšli brez zadetkov. Neodločen rezultat tako pomeni, da bodo plavo-beli za ohranitev prvoligaškega statusa morali v dodatne kvalifikacije.

Srečanje, ki bi ob morebitni zmagi prineslo upanje o osvojitvi osmega mesta na lestvici, je po odsluženi kazni v začetni enajsterici ponovno začel Rok Grudina. Priložnost od prve minute sta dobila tudi Leon Marinič in Matteo Tomiček.

V uvodnem delu dvoboja je Gorica popolnoma nadzorovala potek srečanja, a si kljub temu ni uspela pripraviti resnejših priložnosti za zadetek.

Prvi so zapretili gostje, in sicer v 25. minuti, po tem ko je s strelom iz strani poizkusil Aljaž Ploj. Grega Sorčan je bil na mestu. 

To je bila in tudi edina resnejša priložnost v prvem polčasu, katerega je zaznamovala prevlada plavo-belih, ki pa niso uspeli ogroziti nasprotnikovih vrat.

Goričani so drugi del tekme otvorili bolj obetavno, saj so imeli v 57. in 60. minuti obetavni priložnosti. Najprej je z glavo poizkusil Žiga Lipušček, nato pa je z razdalje sprožil še Jaka Kolenc. Prvi strel je ubranil Janžekovič, drugi je za malenkost zgrešil cilj. 

V 73. minuti je vse svoje znanje pokazal Sorčan, ki je ubranil Aluminjev poizkus po protinapadu. 

Nevarno je bilo tudi v 86. minuti, ko se je Matic Vrbanec znašel sam pred goriškim vratarjem in z močnom strelom zadel vratnico. 

Srečanje se je končalo z rezultatom 0:0, kar pomeni, da se bo Gorica še drugič v zgodovini kluba pomerila v kvalifikacijah za obstanek med elito.

Kot vse kaže bo nasprotnik NK Cherrybox 24 Tabor Sežana, ki krog pred koncem 2. SNL za vodilnim Bravom zaostaja za 3 točke.

Prva tekma bo odigrana prihodnjo sredo, 29. maja, povratno srečanje pa 2. junija v Novi Gorici. Uri še nista znani.

 

Gorica – Aluminij 0:0 (0:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Dejan Balažič (glavni sodnik), Matic Mežnar (1. pomoč), Veljko Mijatović (2. pomoč), Darjan Kovačič (4. sodnik)

ND Gorica: Sorčan, Curk (od 69. Hodžić), Tomiček, Lipušček, Celcer (od 29. M. Kavčič), Grudina, Kolenc, Osuji, Marinič (od 60. Šipek), Filipović, Velikonja. Trener: S. Kolman

Aluminij: Janžekovič, Muminović, Koblar, Matjašič, Krajnc, Kontek, Marinšek (od 62. Štor), Ploj (od 59. Amuzie), Vrbanec, Petrovič, Martinovič. Trener: O. Bogatinov

Rumeni karton: Kolenc, Velikonja; Muminović, Kontek

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor