S Krškim za zaključek prvenstva

Nova Gorica, 25.05.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 25. maja ob 17.55, odigrali srečanje 36. kroga PLTS. V gosteh se bodo pomerili z ekipo Krškega.

Stanje na lestvici

Krško je v letošnji sezoni zbralo 21 točk, kar ga uvršča na zadnje mesto prvenstvene lestvice. V naslednji sezoni zeleno-belih med elito ne bo. Goričani so zbrali 10 točk več in se bodo za obstanek med najboljšimi borili v dodatnih kvalifikacijah z drugouvrščeno ekipo 2. SNL. 

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Krško je bilo na dvobojih letos uspešnejše od Gorice. Plavo-beli so na prvi medsebojni tekmi zmagali z rezultatom 1:0, nato pa so dvakrat izgubili, in sicer z izidoma 1:0 ter 1:2.

Forma nasprotnika

Krčani na zadnjih obračunih ne zbirajo veliko točk, na zadnjih petih tekmah so namreč vknjižili le eno. Maja so se brez golov razšli s Celjem, nato pa so sledili porazi proti Muri, Triglavu, Aluminiju in Mariboru.

Vroči igralec pri nasprotniku

Glede na nedavne rezultate je skoraj nemogoče izpostaviti igralca Krškega, ki bi mu lahko pripeli oznako 'vroč'. Največjo nevarnost nasprotniku predstavljata vezni igralec Da Silva in izkušeni napadalec Dalibor Volaš.

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ne bo smel igrati Jaka Kolenc.

Spisek kaznovanih pri nasprotniku

Vsi nogometaši Krškega imajo pravico nastopa.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Aleksandar Matković, s strani mu bosta pomagala Grega Kordež in Primož Perger, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Alen Borošak.

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet Plus. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor