Jogan znova po lanskem aprilu

Nova Gorica, 26.05.2019

V zadnjem krogu letošnje sezone se je v začetno enajsterico vrnil Alen Jogan, ki se je dolgo časa boril s poškodbo kolena. Po obračunu je razkril svoje občutke.

Bilo je 18. aprila 2018, ko je Alen Jogan zabeležil svoj zadnji prvenstveni nastop. Nasprotnik je bil NK Krško in prav proti temu moštvu je po dolgem obdobju odigral celotnih 90 minut: "Po tako dolgem času zagotovo ni enostavno. Dal sem vse od sebe in lahko povem, da sem s prikazanim zadovoljen. Vedno je lahko boljše, tokrat pa mi je žal ekipe oziroma teh mladih fantov, ker nas rezultat ni nagradil. Hitro smo povedli in nato se vrnili z izenačenjem, mislim pa, da smo si zaslužili vsaj točko. Ne glede na vse sem prepričan, da lahko pozitivno zremo v prihodnost."

Goriška zasedba je bila sestavljena iz številnih mladih nogometašev. Premierni nastop v plavo-belem so namreč dočakali Uroš Likar, Tim Matič, Amadej Marinič, Kristjan Vodopivec Cvijanović, Kosovar Basholli in Goran Trivunović. Prvič je tekmo začel tudi Žan Leban: "Fantje si zaslužijo vse pohvale, od prvega do zadnjega. Kar se tiče borbe in želje, sploh ni vprašljivo, da so se potrudili po najboljših močeh. Škoda je tretjega prejetega zadetka, a kljub temu zares velika pohvala vsem igralcem."

Četo Saše Kolmana v sredo in nedeljo čakata obračuna v boju za obstanek v ligi. Nasprotnik je NK Tabor Sežana: "Vsi vemo, da gre za izjemno pomembni srečanji. To bosta dve zahtevni tekmi, vendar naš cilj je jasen. Narediti moramo vse, da ostanemo v ligi. V srečanje moramo iti maksimalno skoncentrirani in z veliko mero borbenosti ter želje ohraniti prvoligaški status."

 

Besedilo: Kristjan Pahor