Sežana boljša z 2:1

Nova Gorica, 29.05.2019

Nogometaši ND Gorica so v sredo, 29. maja, odigrali prvo srečanje v boju za obstanek med elito. V gosteh so proti Sežani izgubili z rezultatom 2:1.

Prva priložnost je nastopila v 8. minuti, ko je Leon Sever stekel sam proti Sorčanu. Goriški vratar je pokazal vse svoje znanje in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

5 minut kasneje je sledil šok za Novogoričane, saj je Stefan Stevanovič po lepem predložku zadel z glavo za 1:0. 

Plavo-beli so se odlično odzvali na zadetek in izenačili praktično v naslednjem napadu. Po strelu Andrije Filipovića je Antonio Azinović igral z roko, sodnik pa je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Etien Velikonja in rezultat izenačil.

Varovanci Saše Kolmana so bili ponovno nevarni v 26. minuti, ko je Kristijan Šipek močno sprožil proti vratom nasprotnika. Domači vratar se je odločil, da ne bo tvegal, zato je žogo odbil v kot.

Sežana je svojo prevlado kronala v 40. minuti. Po visoki podaji v kazenski prostor je z glavo zadel Azinović in postavil rezultat 2:1. 

Prvi polčas se je končal z izidom 2:1 v korist domačih, ki so imeli večino časa pobudo na igrišču. Goričani niso uspeli razviti svoje igre in posledično niso bili nevarni. 

V 56. minuti je bila Gorica blizu izenačenja. Filipović je lepo preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa je lepo zaposlil Roka Grudino, ki je ob svojem 100. nastopu v plavo-belem lepo sprožil z razdalje 10 metrov. Domači vratar je dobro posredoval in preprečil goriško veselje. 

Minuto kasneje je bilo ponovno izjemno vroče pred sežanskimi vrati. Po podaji iz kota je do žoge prišel Uroš Celcer in iz zelo obetavne pozicije streljal proti golu, a znova se je izkazal Rener. 

V 63. minuti je v igro vstopil Leon Marinič, ki je tako zabeležil 50. nastop za Gorico.

Sežanski vratar je ponovno rešil svojo ekipo v 70. minuti. Velikonja je stekel sam proti golu in streljal, potem pa je Rener žogi preprečil pot v mrežo. 

V 84. minuti so bili Goričani spet zelo blizu zadetka. Osuji je lepo odložil žogo Grudini na rob kazenskega prostora, slednji pa je sprožil nizek strel, a veselje plavo-belih je domači vratar ponovno preprečil. 

Srečanje se je končalo z rezultatom 2:1 v korist Sežane. Povratni dvoboj bo v Novi Gorici odigran v nedeljo ob 17.00 uri.

 

Sežana – Gorica 2:1 (2:1)

Stadion Rajko Štolfa

Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Aleksandar Kasapović (1. pomoč), Matej Vojska (2. pomoč)

Strelci: Velikonja (16.); Stevanović (14.), Azinović (40.)

ND Gorica: Sorčan, Curk, T. Kavčič, Lipušček, Celcer, Grudina, Kolenc, Šipek (od 63. Marinič), Osuji, Filipović (od 80. Hodžić), Velikonja. Trener: S. Kolman

Sežana: Rener, Slavec, Aliaj, Azinović, Nemanič, Vukelić, Sever, Krivičič (od 82. Humar), Stevanović (od 90. Salkić), Stančič (od 88. Fahd), Kebe. Trener: A. Razdrh

Rumeni karton: Aliaj, Azinović, Krivičić, Stančič. 

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor