OSUJI SE POSLAVLJA OD PLAVO-BELIH

Nova Gorica, 04.08.2020

Nogometno društvo Gorica sporoča, da kapetan članskega moštva Bede Amarachi Osuji z današnjim dnem ni več član plavo-belih. Krilni napadalec bo svojo kariero nadaljeval v Izraelu, pri tamkajšnjem drugoligašu Hapoelu Raanana.

 24-letni Nigerijec je v Novo Gorico prišel kot tujec, odhaja pa kot nekdo, ki se je s svojim trdim delom, profesionalnim odnosom in pristopom do grba skozi vsa leta svojega postanka v prestolnici severne Primorske zapisal v srca številnih navijačev novogoriškega moštva. Marsikateri mladi nogometaš si ga lahko vzame za vzor, saj je prav zaradi omenjenih vrednot Osuji profil nogometaša, ki v najboljši luči predstavlja nogometni klub, kakršen si Gorica želi biti.  

Osuji je v Novo Gorico prišel pred sedmimi leti. Barve novogoriškega moštva je branil že v mladinski selekciji, kot posojeni igralec v sezonah 2013/14 in 2015/16 tudi za NK Brda in NK Tolmin. V Novi Gorici je pustil neizbrisen pečat, predvsem v minuli sezoni, ko je s svojimi 11 zadetki pomagal ND Gorica vrniti tja, kamor tudi spada. Za štirikratne slovenske državne prvak je Osuji zbral 168 nastopov in dosegel 37 zadetkov.

 

Športni direkor Miran Burgič:

"Rad bi se zahvalil Amarachiju, ker je bil vsa ta leta maksimalno korekten in profesionalen pri svojem delu. Klubu je stal ob strani v najtežjem tekmovalnem obdobju. Želim si, da bi vsi tujci, ki bodo prihajali v ta klub imeli enako spoštovanje in odnos kot ga je imel on. Verjamemo, da se bodo naše poti v prihodnosti znova srečale, Osuji pa bo v Športnem parku vedno dobrodošel."

 »Ama«, hvala za vse in vso srečo v novem izzivu!