Poraz na pripravljalni tekmi s praško Sparto

Nova Gorica, 06.08.2020

Varovanci Borivoja Lučića so se na pripravljalni tekmi na Bledu pomerili s Sparto iz Prage in izgubili s 3:1. Edini zadetek za plavo-bele je v 67. minuti dosegel Victor Aliaga.

Napornemu tempu treningov v sklopu priprav na novo tekmovalno sezono je sledil prvi preizkus. Na Bledu so se novogoriški nogometaši zoperstavili tretjeuvrščeni ekipi lanskega češkega prvenstva, Sparti iz Prage in izgubili s 3:1. A rezultat še zdaleč ne pove vsega. Prvi polčas so plavo-beli začeli v sestavi Marjanović, Hodžić, Tomiček, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Begić, Jermol, Volarič, Marinič in se več kot dostojno zoperstavili zvenečim imenom v češki enajsterici, kot so Ladislav Krejči, Ondrej Čelustka, Borek Dockal, Libor Kozak in Adam Hložek.

Gostje so svojo rahlo premoč kronali v 21. minuti, ko je po podaji Dockala z glavo v polno meril Kozak. A zadetek goriškim nogometašem ni prirezal kril, kvečjemu nasprotno. Še naprej so pretili preko protinapadov in si preko enega izmed njih pripravili najlepšo priložnost prvega polčasa. Tjaš Begić je lepo preigral obrambnega branilca Sparte, s hrbta pa ga je podrl bočni branilec Vindheim in glavni sodnik je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko, ki je sledila, je žal zastreljal Jermol in gostje so na odmor odšli s prednostjo enega zadetka.

V nadaljevanju je trener ponudil priložnost še vsem ostalim igralcem (Likar, Asante, Ljutić, Smajlagič, Trivunović). Prvič po vrnitvi v Novo Gorico je zaigral tudi Goran Cvijanović, celoten drugi polčas pa je odigral tudi mladi Mark Čeh, ki se te dni mudi na preizkušnji.

V drugem polčasu so nogometaši Sparte spustili žogo na tla in nadzirali potek tekme, že v četrti minuti nadaljevanja pa svoje vodstvo povišali preko Lukasa Julisa. Za plavo-bele je slabih petnajst minut kasneje rezultat znižal rezervist Aliaga, ki je izkoristil lep protinapad. Do konca tekme se je še nekajkrat izkazal Likar, ki je Benjaminu Tettehu obranil kar dve situaciji ena na ena. Pet minut pred koncem srečanja pa je Julis zadel še drugič in postavil končni rezultat 3:1.