Poraz na pripravljalnem srečanju proti Mariboru

Nova Gorica, 15.08.2020

Nogometaši ND Gorica so na drugi pripravljalni tekmi gostovali v Ljudskem vrtu in izgubili s 6:1. Edini zadetek za plavo-bele je v prvem polčasu dosegel Semir Smajlagić.

Borivoje Lučić je v primerjavi z obračunom proti praški Sparti v začetni enajsterici opravil dve menjavi. Med vratnicama je Darka Marjanovića zamenjal Uroš Likar, Jako Kolenca pa v osrčju zvezne vrste Nik Jermol, ki je tokrat zaigral bližje svojim vratom, mesto v napadu pa prepustil Semirju Smajlagiću. Od prve minute so zaigrali še Hodžić, Bardanca, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina, Begić, Marinič in Volarič.

Prvi polčas se je začel po željah domačih, ki so zagospodarili na zelenici. Goričani so svoje priložnosti iskali preko protinapadov in bili nevarni predvsem preko krilnih položajev in povzročali nemalo preglavic mariborskima bočnima branilcema, a si prave priložnosti niso uspeli pripraviti. Prvi so zadeli domači, ko je z glavo zadel Jasmin Mešanović, ki je bil ob skoku višji od Kavčiča. Sledilo je deset minut, v katerih so domači stopili na plin, vršili nenehen pritisk in nizali priložnosti. Po eni izmed njih so si priborili enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Rok Kronaveter. A se plavo-beli niso dali in njihova potrpežljivost je bila nagrajena. Semir Smajlagić se je odlično znašel v dvoboju ena na ena in poslal žogo v daljši vratarjev kot. Domači vratar Jug je lahko žogo le ošinil s pogledom. Do konca polčasa so bili domači nevarni še nekajkrat, a se je izkazal Likar.

Pred nadaljevanjem je Lučić opravil vse svoje menjave in priložnost za igro ponudil tudi igralcem, ki se v Novi Gorici mudijo na preizkušnji. Zaigrali so Marjanović, Kačinari, Aliaga, Predanić, Asante, Bečiri in Schifferl. V drugem polčasu plavo-belim igra ni stekla, domači pa so dosegli še štiri zadetke. V desetih črnih minutah, ki so se zvrstile med 50. in 60. minuto so zadeli Andrej Kotnik, drugič Mešanović, dvakrat pa je v polno meril tudi Martin Kramarić.