Na generalki do zmage proti Manzaneseju

Nova Gorica, 22.08.2020

Nogometaši ND Gorica so na tretjem prijateljskem obračunu pred začetkom letošnjega udejstvovanja v PLTS s 3:2 (1:2) premagali italijanski ASD Manzanese in tako uspešno prestali generalko pred začetkom prvenstva. Za Goričane so zadeli Semir Smajlagić v prvem in Tjaš Begić ter Victor Aliaga v drugem polčasu.

Srečanje v novogoriškem Športnem parku se je zaradi zmede, ki je nastala ob isti barvi oblačil sodniške trojice ter gostujoče ekipe iz Manzana, začelo z nekajminutno zamudo. Plavo-beli so začeli v sestavi: Uroš Likar, Matteo Tomiček, Tine Kavčič, Matija Kavčič, Rok Grudina, Goran Cvijanović, Tjaš Begić, Leon Marinič, Luka Volarič in Semir Smajlagić. Prav v začetnih minutah so gostje opravili večino svojega dela. Že v četrti minuti srečanja so namreč povedli prek Gnegneneja Gnagoja, ki je izkoristil slabo komunikacijo goriških branilcev in žogo iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Pritisk gostov se ni polegel in iz podobne situacije je Manzanese v 13. minuti srečanja zadel še drugič. Ob podaji iz kota je bila goriška obramba premalo zbrana, kar je ob oddaljenejši vratnici izkoristil Federico Bevilacqua. 

Prav Bevilacqua se je znova znašel v središču pozornosti zgolj dve minuti kasneje, a zaradi zanj napačnih razlogov. Nepozornost in neodločnost gostujočega osrednjega branilca je izvrstno izkoristil Leon Marinič, ki je odlično spremljal izgradnjo napada, branilcu odvzel žogo, ta pa ga je zaustavljal na nepravilen način in sodnik je prvič na srečanju pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Semir Smajlagić in zadel še na drugi zaporedni tekmi. Do konca polčasa sta mreži mirovali, čeprav sta imeli obe ekipi še nekaj zrelih priložnosti.

Goriški strateg Lučić je v drugem polčasu priložnost ponudil tudi Darku Marjanoviću, Adisu Hodžiću, Niku Jermolu, Victorju Aliagi ter Nikoli Šišku in Johanu Chinwenduju Nkami, ki se v Novi Gorici mudita na preizkušnji.

Goričani so bili v drugem polčasu boljši nasprotnik in krojili pritisk, a je prevečkrat zmanjkala zbranost ob zaključkih akcije. V 78. minuti je Šiško prodrl v kazenski prostor, ob prekršku gostujočega branilca pa glavni sodnik ni imel druge možnosti, kot da Gorici še drugič dodeli najstrožjo kazen. Tokrat je k žogi stopil Tjaš Begić in dobro predstavo kronal z zadetkom. Ko se je že zdelo, da se bo prijateljski obračun s članom italijanske Serie D končal z neodločenim rezultatom, pa se je ob nespretnem vračanju žoge gostujočemu vratarju najbolje znašel Victor Aliaga in z lobom premagal vratarja Da Reo.

Generalka pred gostovanjem v Spodnji Šiški je tako uspela, varovanci Borivoja Lučića pa se bodo po prostem jutrišnjem dnevu v trening proces vrnili v ponedeljek.