Oyewusi: Hvaležen sem za ponujeno priložnost

Nova Gorica, 25.08.2020

21-letni napadalec Mathias Kehinde Oyewusi je postal druga poletna okrepitev novogoriškega prvoligaša. Pred prihodom v Športni park je Nigerijec branil barve drugoligaša iz Bilj in Ankarana.

Mathias, dobrodošel. Kakšni so prvi občutki ob prihodu v Novo Gorico?
Najprej bi se zahvalil Bogu za to priložnost. Ni mi bilo lahko in trdo sem delal za takšno priložnost, zato bom naredil vse v svoji moči, da se dokažem in pokažem v pravi luči. V čast mi je, da sem prišel v Novo Gorico.

Z ekipo si že opravil nekaj treningov, fante pa že dobro poznaš iz pretekle sezone.
V ekipi so me vsi lepo sprejeli, nivo igre pa je tukaj neprimerljivo višji od tistega, kar sem poznal do sedaj. Že lani sem imel občutek, da ekipa, kot je Gorica, ne sodi v drugo ligo. Velikokrat sem se pogovarjal z nekaterimi igralci Gorice (Bede Amarachi Osuji, Lamin Colley, Joseph Asante), ki so tudi moji dobri prijatelji. Gorica je name naredila dober vtis, saj je vse v zvezi s klubom narejeno profesionalno, na nivoju, tako, kot mora biti.

Kako veliko vlogo je pri tvoji odločitvi odigralo dejstvo, da se je Gorica vrnila med prvoligaše?
Zagotovo je to velik plus in zelo pomembno za klub, kakršen je Gorica. V prvoligaški konkurenci igrajo najboljši nogometaši, kar jih Slovenija lahko ponudi. Vse ekipe funkcionirajo na visokem nivoju in prav to je izjemna priložnost tako zame kot za klub.

Kakšna so tvoja pričakovanja v novi sezoni?
Na začetku se moremo osredotočiti na to, da čim prej začnemo z nabiranjem točk in nanizati čim več zmag. Če se izognemo poškodbam, mislim, da lahko dosežemo marsikaj.

Imaš kakšen osebni mejnik, ki bi ga rad dosegel?
Vsekakor je najpomembnejši ekipni uspeh. Vedno sem bil igralec, ki je na prvo mesto postavljal ekipo in uspeh fantov okoli sebe. Sem napadalec in v Gorico sem prišel, da dosegam zadetke. Od tega ne bežim, to je moja naloga in tega se zavedam. Ne želim si biti muha enodnevnica. A kot sem že dejal, najbolj srečen bom, če bo ekipa uspešna.