Borivoje Lučić pred prvenstveno tekmo z Bravom

Nova Gorica, 27.08.2020

Po pripravljalnem obdobju, polnem nepričakovanih in novih situacij, s katerimi se je morala novogoriška ekipa soočati, je za spletno stran o preteklih nekaj tednih, igralskem kadru in pričakovanjih pred tekmo z ljubljanskim Bravom spregovoril glavni trener ekipe Borivoje Lučić.

Po sporedu bi morala Gorica pred začetkom prvoligaške sezone odigrati zgolj pripravljalno srečanje s praško Sparto, a so nato pozitivni primeri v treh ekipah lige, le-to obrnili na glavo in začetek prestavili. Dvakrat. Sledila sta dva "plana B", pripravljalni srečanji proti Mariboru in italijanskemu Manzaneseju."Težko je tri pripravljalna srečanja, ki smo jih odigrali, jemati kot merilo kvalitete ekipe. Vendarle se je treba zavedati, da smo izgubili dva pomembna člana ekipe (Jaka Kolenc, Bede Amarachi Osuji), prišel je Goran Cvijanović, Semir Smajlagić se je vrnil s posoje, konkurenco v napadu je povečal Mathias Oyewusi. Ekipa potrebuje čas, da se uigra in to je proces. Imamo kvaliteto in verjamem, da bomo hitro začeli z osvajanjem točk in da bomo skozi celotno sezono dvigovali svojo formo," je dejal Lučić, ki se zaveda, da je nestrpnost ob čakanju na prvo tekmo pustila posledice."Zagotovo je celotna situacija glede koronavirusa psihološko zelo zahtevna za igralce. Mi smo v procesu treniranja, prisilne pavze in znova treniranja že od januarja, kasneje so nam tudi prekinili ligo. Ko si konstantno v pričakovanju, čakaš na prvenstveno tekmo, pa iščeš alternativo v prijateljskih tekmah, pravega tekmovalnega ritma ne moreš imeti. Živimo v zelo zmedenem času, na nas pa je, da poskušamo preživeti s čim manj posledicami in se najbolje pripravimo na prvenstveno tekmo."

To bodo plavo-beli odigrali v soboto v Spodnji Šiški. "Težko bi rekel, kaj pričakujem od tekme z Bravom. Mi smo se komaj vrnili v prvo ligo in za nas bo to prva tekma po povratku, zato so vse napovedi dokaj nesmiselne. V zadnjem tednu smo dobili tudi dva novinca, zato predstava na tekmi še ne bo in ne more biti merodajen odsev, česa smo sposobni.  Tako kot mi pa so tudi oni izgubili nekaj kvalitetnih igralcev in dobili nekaj novih. Mislim, da nam Bravo predstavlja ekipo, s katero se lahko enakovredno kosamo."

Glavni sodnik prvega dvoboja med kluboma v zgodovini bo David Šmajc, njegova pomočnika bosta Miha Kalan in Matic Mežnar, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Nejc Kajtazović. Srečanje, ki si ga bo moč v neposrednem prenosu ogledati na Planet TV 2, se bo na stadionu ŽAK začelo ob 17.00.