V prvem krogu poraz proti Bravu

Nova Gorica, 31.08.2020

Po tem, ko je bil termin prve tekme po povratku v prvo ligo prestavljen kar dvakrat, so nogometaši ND Gorice svojo pot začeli v drugem krogu, z gostovanjem pri NK Bravo. Domači so bili v Spodnji Šiški boljši s 4:1. Edini zadetek je za Gorico v 61. minuti srečanja dosegel Adis Hodžić.

Goriški strateg Borivoje Lučić je od prve minute v ogenj poslal enajsterico, ki je začela tudi na zadnjem prijateljskem obračunu z italijanskim Manzanesejem. Mesto med vratnicama je zasedel Uroš Likar, za katerega je bil to prvi nastop v prvi ligi po 25. maju 2019, ko je proti Krškemu tudi vpisal svoj debi. Goriško obrambo so od prve minute sestavljali Matteo Tomiček, Tine Kavčič, Diego Bardanca in Matija Kavčič. Osrčje zvezne vrste sta sestavljala kapetan Rok Grudina in Goran Cvijanović, napadalno usmerjeno trojico pa Tjaš Begić, Leon Marinič in Luka Volarič. V napadu je začel povratnik Semir Smajlagić.

V prvem polčasu, ki je pripadel domačim, goriški nogometaši niso prišli do izraza. Bravo je od samega začetka prevzel pobudo in nizal priložnosti, goriška obramba pa je prvič popustila v 33. minuti, ko je po samostojnem prodoru zadel Sandi Ogrinec. Še najbližje zadetku so bili po predložku Tjaša Begića, čigar predložek na oddaljenejšo vratnico je presenetil domačega vratarja Igorja Vekića in končal v vratnici. 17-letni krilni nogometaš je na sobotni tekmi postal drugi najmlajši nogometaš v zgodovini kluba z nastopom v prvi ligi in najmlajši, ki je tekmo začel od prve minute. Na odmor so domači odšli z zadetkom prednosti.

Trener Lučić je še pred nadaljevanjem v ogenj poslal novinca v goriških vrstah, nigerijskega napadalca Mathiasa Oyewusija, ki je zamenjal Smajlagića, ter napadalno usmerjenega Adisa Hodžića, ki je zamenjal Tomička. Začetek drugega polčasa je bil zelo obetaven. Goriški nogometaši so strnili vrste, stopili višje in vršili pritisk na zadnjo vrsto ljubljanskega moštva. Posledično so si ustvarili kar nekaj priložnosti. Po proti napadu je bil nevaren Oyewusi, ki mu je v zaključku akcije zmanjkalo nekaj pozornosti. V 53. minuti je po predložku Hodžića Matija Kavčič na drugi vratnici z glavo žogo vrnil v sredino, zdelo se je, da je domači branilec igral z roko, a sodniška piščalka je ostala nema. Nato pa nekaj smole. Po predložku s prostega strela je bil najvišji Rok Kidrič, čigar strel je Likar ukrotil, a se je žoga od prečke odbila nazaj na golovo črto, kjer jo je v mrežo pospravil David Brekalo. Goričani so hitro vrnili udarec in prednost Brava znižali preko Hodžića, ki je z lepim diagonalnim strelom premagal Vekića. Gostje so nato do konca srečanja preko Mihe Kancilije in avtogola Adisa Hodžića zadeli še dvakrat in vknjižili nove tri točke.