Predstava na tekmi s Hellas Verono dobra popotnica za derbi s Koprom

Nova Gorica, 06.09.2020

Nogometaši Gorice so premor ob reprezentančni akciji izkoristili za pripravljalno tekmo s Hellas Verono. Obračun z devetouvrščeno ekipo lanske sezone Serie A se je v Roveretu s 4:3 končal v prid italijanskega moštva.

Trener Borivoje Lučić je v primerjavi z uvodno tekmo PLTS proti Bravu v začetni enajsterici opravil zgolj eno menjavo. Tjaša Begića, ki se je zaradi reprezentančne akcije zgolj dan pred tekmo vrnil v plavo-belo četo, je zamenjal Mathias Oyewusi. Plavo-beli so začeli v sestavi: Uroš Likar, Matteo Tomiček, Diego Bardanca, Tine Kavčič, Matija Kavčič, Mathias Oyewusi, Rok Grudina, Goran Cvijanović, Luka Volarič, Leon Marinič, Semir Smajlagić.

Tekma se je začela s silovitim tempom. Že v prvi minuti je nespretnost branilca Verone izkoristil Oyewusi, ki je stekel sam proti vratarju Silvestriju in ga premagal s strelom v desni spodnji kot. Gostje so hitro odgovorili. Že v naslednjem napadu je po nekaj hitrih podajah žogo iz neposredne bližine v mrežo potisnil Faraoni. Ritem se je nato nekoliko umiril, rahlo pobudo so prevzeli domači, ki so v 18. minuti po prekršku Bardance prišli do enajstmetrovke, ki jo je uspešno realiziral di Carmine. Do konca prvega dela bi Gorica lahko rezultat poravnala, a je bil Leon Marinič iz neposredne bližine premalo natančen.Nasploh je prvi del pred nadaljevanjem veliko obetal, saj je bila Gorica v prvih 45 minutah več kot dostojen tekmec.

Na začetku drugega polčasa sta v igro vstopila Paljk in Marjanović. Drugi del se je začel tako, kot se je prvi. Lučićevi varovanci so nasprotnika stisnili na svojo polovico, v 50. minuti pa bili za svoj trud tudi nagrajeni. Lepo globinsko podajo Cvijanovića je izkoristil Marinič, ki je zadel z natančnim udarcem iz polvoleja z roba kazenskega prostora. A so bili favorizirani domačini hitro znova v prednosti, ko je bil šesti minut kasneje uspešen Stepinski. V nadaljevanju so igro za priložnost dobili še vsi ostali igralci obeh moštev. Prav rezervist Sane je Veroni priboril vodstvo z dvema zadetkoma, ko je v 77. minuti kaznoval neodločnost goriških branilcev. A se plavo-beli niso predali in nadaljevali z dobrim pristopom in kmalu znižali rezultat. Desno stran obrambe sta izigrala Nik Jermol in Luka Volarič, ki je s peto zaposlil Smajlagića, ta pa je postavil končni rezultat srečanja.

Nogometaše Gorice v nedeljo čaka prvi primorski derbi sezone, ko v novogoriški Športni park prihaja Koper.